26.6.09

Yaprak Bitlerine Ev Yapımı Kolay İlaç


Öncelikle bana çiçek bitleri konusunda tavsiyelerde bulunan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.
Ben Agaclar net'den reçetemi aldım :) ve dün akşam üzeri ilk uygulamamı yaptım.
1 haftadır çiçeğimi istila eden bu canlılar nihayet bu sabah itibari ile hakkın rahmetine kavuşmaya başladılar. Yalnızca yaprak altlarında yumurtalar var onları canlandıkça ilaçlayarak sürekli takiple bitirecegim inşallah.

Neyse sizin de çiçekleriniz benimki gibi böceklendi, bitlendi, sineklendi ise Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner'in, bitki zaralıları için size, evde yapacağınız basit birkaç tarifinden benim uyguladıgım tarifi buradan paylaşmak istiyorum.

Diger tariflere de buradan ulaşabilirsiniz.

  • 1 lt suya 2 çorba kaşığı arap sabunu eritin içine,
  • 2 kaşık sıvı yağ koyun,
  • 3 diş sarımsağı da ezin,karışıma ekleyin (sarımsak kokusu size kötü geliyorsa koymayabilirsiniz ancak böcekler üzerinde kaçırıcı etkisi var.)
Bu solüsyonu çalkalayarak kullanın. Yoksa yağ yukarı çıkar, püskürtücünün hortumu dipte olduğu için sadece sabunlu su atmış olursunuz.
Birde bu canlıların insanlara zararı yokmuş hanımlar ben dün bütün gün kaşındım ama benimki tamamen psikolojik :)
Unutmadan şunuda eklemek istiyorum, yaradan tabiattaki hiçbir canlıyı boşuna yaratmamış, geçengün camımın kenarına gelen Ugur böceğine bakıp, Allahım acaba bu ne işe yarıyor diye düşünmüştüm meğer bu canlı benim böceklenen çiçegimin kurtarıcısıymış :) (O böcükleri yiyerek)
Tarif ve resim buradan ..
Sevgiyle.

3 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş ben de not aldım. Teşekkürler. Sevgiler...

Nilüfer dedi ki...

Canım bu ilaç; ilaç gibi geldi bana,inanırmısın ben hersene balkonumda, biber, domates yetiştirirdim ama böcekleniyor temizliği zor diye bu sene yetiştirmedim, bu bilgi tam bana göre, biliyormsun evde de arap sabunu vardı, bulaşık makinesinde deterjan yerine kullan dediler aldım, amaaaan almaz kullanmaz olaydım, mahfetti bulaşıklarımı:(sakın sana tavsiye ederlerse deneme kullanma, bende arap sabununu atmayı düşünüyordum sonra vazgeçtim dedim belki birşeye lazım olur, öylede zor bulunuyorki:) iyiykide atmamışım:)) şimdi bu ilacı yapıcam, çok konuştum canım özlemişim seni 1 haftadır yoktum evde hadi bayyy sevgiler...

Nur dedi ki...

Esinciğim,
inşallah gerek olmaz canım ama gerek olursa inan şahane bir öldürücü :)

***********************************

Nilüferimmm,
hoşgeldin tatlım sefa geldin,
inan bu ilaç çok etkili fakat sebze ve meyveleri yedigimizden bize bir zararı olur mu arapsabununun bilmiyorum canım...
İstersen onu ben forumda bir araştırıp sana yazayım oldu mu?