29.7.08

Ahşap Boyama Temel Malzemeleri

Merhabalar herkese... Öncelikle hepimizin Miraç Kandili mübarek olsun, dilerim ettigimiz dualarımız kabul olur bu mübarek gecede...
Evet bahsettigim gibi bugün ahşap boyama malzemelerinin en gereklilerini tanıtacagım.

1 Zemin Fırçası : Bu en gerekli malzemelemiz . Markası Südor ve 40 numara. Piyasada birçok zemin fırçası bulmanız mümkün ama fırçanın kıllarının yumuşak ve ince olması şart çünkü zemini boyarken iz bırakmaması lazım. Nalburlardan veya hobi evlerinden yada eminönünden bulabilirsiniz.

Bu işe başlayıpta eminönüne gitmemezlik olmaz mutlak ve mutlak Eminönü kutucular sokagını dolaşın hertürlü alet edavat orada mevcut birde o sokagın üst sokaklarını ihmal etmeyin gerçi esnafa ne aradıgınızı söylerseniz size bulabileceginiz yerleri gösteriyorlar... Birde eminönünde o kutucular sokagının üst sokagında KARDEŞLER adı altında bi yer var 3 katlı 2 tane magazaları var adresi tam olarak bilemiyorum tarifi aklımda yok ama kutucular sokagında sorarsanız eminim size göstericeklerdir. Mükemmel bir yer bu iş üzerine bir derya.. ne ararsanız var mutlak ugrayın oraya..

2 Sünger Zımpara: Boyayacagımız objeyi öncelikle zımparalamak için gerekli. Objeyi zımpalamaksa daha pürüssüz bir görünüm kazandırır. Nalburlardan bulabilirsiniz..

3 Bardak ve Temiz Su: Fırçamızı kullanmadan evvel biraz ıslatmak, boyayı inceltmek, fırçadaki boyayı temizlemek yada renk degiştirmemiz gerektiginde kullanılmak üzere su ve bardak en önemli şey. Tabi kirlendikçe dökülüp yenisi konulacak :) Marketlarden bulacagınız kalın plastik bardaklar daha kullanışlı olur (kalın olması şart çünkü ince olanlarda fırça durmuyor bardak devriliyor başıma gelmiştir) cam bardagınızı ziyan etmeyin derim ben tanıtım amaçlı kullandım. yada sapı kırılmış bir fincanınız varsa kullanmıyorsanız onuda bu iş için seferber edebilirsiniz :)

4 Pilastik Tabak : Boyamızı bu tabaga az az döküp buradan kullanmak için ve renk karışımlarınıda burada yapmak için gerekli, kirlendiginde çöpe atmak için plastik olması tecihtir ama isterseniz evde kullanmadıgınız bir tabagınızıda kullanabilirsiniz fakat her işimiz bittiginde yıkamak gerekli :) oyüzden plastik tabak öneririm. Marketlerde fazlasıyla var.

5 Gazete: Boyaya başlamadan evvel mutlak altına sermek için gerekli çünkü boyalar etrafa sıçrıyor. Yada nalburlarda şeffaf plastik örtüler var metre ile satılıyor onlardanda edinebilirsiniz ama gazete daha iyi olur kirlendimi at gitsin :)

6 Vernik: Objemizin tüm boya işi bitip 1 gün yada duruma göre 2 gün sonra vernik gerekiyor. Bu objemizin nem ve küf açısından ömrünü uzatıyor ve parlak bir görünüm veriyor. Benimkinin markası Cadence 000 parlak sprey vernik efenim. Eger çok parlamasını istemiyorsanız yarı mat verniklerde kullanabilirsiniz bence dahada iyi olur.

7 Acrylic (akrilik) Boyalar: İşte boya mevzusu, herkes kendi markasını övüyor herkes ben birinciyim diyor bizlerse deneme yanılma yöntemiyle dogruyu buluyoruz. Ben önceleri Tex.co
markasını kullandım pekde şikayetçi degildim ama sonraları Cadence (kadens) 'e döndük rivayetlere göre o daha iyi,kaliteli ve uzun ömürlüymüş. Bir boyanın uzun ömürlü olması çok önemli çünkü kullandıgımız tüpler ortalama 130 cc eger boyayacagınız obje çok büyük degilse çok çabuk bitmiyor o nedenle başka bir kullanıma kadar saklanmalı tabi bozulmaması bu yönde çok önemli Cadence alınız tavsiyeler bu yönde. Gerçi benim tex.co boyalarım 3 yıldır bozulmadılar bilginize sunulur.


8 MDF Objemiz: İşte en gerkli malzeme :) yani boyayacagınız obje... Ben ilk olarak size bunu boyayacagım bunun üzerinde en basit boyama teknigini göstericem siz Eminönüne gidip istediginiz şeyi alabilirsiniz. Mesela evinizde ne eksik şemşiyelik mi, takı kutusu mu?, peçete kutusumu . duvar saati , oyuncak kutusu mu? vs.. isteginize göre eksiginiz neyse alınız ve bu malzemeleride sonrasında beni bekleyiniz. SEVGİLER
NOT: Burada verdigim gereçler sadece başlangıç gereçleri yani bunlar mutlak olmalı sadece boya alımı konusunda acele davranmayın eger alacakasanız önce objenizi ve boyamak istediginiz rengi alınız.
Ayrıca teknikleri gösterdikçe ihtiyaçlar çogalıyor siz şimdilik 0001 beyaz acrilik boya ve yukarıda saydıgım malzemeleri alabilirsiniz ama beklemenizi öneriyorum en azından ben bir-iki teknik gösterene kadar...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Duaniz kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.hayırlı kandiller dilerim arkadaşım

Adsız dedi ki...

canım yaaa ammada malzeme varmış oy oy oy teel buysa pastadan çok malzemesi:))
güzel şeyler çok emek istiyor herhalde...sana yakn oturmak varmış hehehe
zamanla alırım inşallah malz.:)çok çok öptüm canımcım...

Adsız dedi ki...

Yosunbukam canım, gözün daha şimdiden korkmasın yok öyle çok malzemesi varmış filan demeler :) Beraber yapıcaz ve bişeyler yaptıkça nasıl hoşuna gidecek göreceksin ve bu deryaya sende dalacaksın insan öyle rahatlıyor ki anlatamam.. Özellikle sana tavsiye olunur :D hehehe... öpüldün cannııım..

Adsız dedi ki...

s.a.
hayırlı geceler sevgili arkadaşım. mübarek gecede herşey gönlünüzce olsun.sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş arkadaşım sevgiler kelebekden arkadaşım mutlu günler seninle olsun

Adsız dedi ki...

Merhabalar çok güzel ve detaylı anlatmışsınız.. Sizi takibi bırakmıcam yapacagınız posta kutusunu aşamalı resimler ve anlatırsanız sevinirim. Sevgiler Semiha Güllü..

Adsız dedi ki...

Unutmadan yazıya 5 üzerinden, 5yıldızlı oy verdim :))

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Semiha Hanım :) Yarın posta kutusunun tüm yapım aşamalarıyla birlikte bitmiş hali burada olacak umarım begenirsiniz...

Adsız dedi ki...

canım benim hem şimdi boyuyorsun hemde gösteriyorsun..offf dediğin gibi sana öğrenci olmak varmış.
hani uzun saplı ahşap laleler var onlarda benim çok hoşuma gidiyor.
ama bitek el atmadığım boyama kaldı onuda becerirsem deme keyfime:)))
ama hoş bir tepsi boyasam hiç fena olmaz dimi:)))