1.8.08

Ahşap Boyama Posta Kutusu Ve Tamponlama Teknigi

Merhabalar işte nihayetinde yayınlamak kısmet oldu. Dün 1-2 saat gibi kısa bir zamanda yaptım ve bitirdim fakat yayınlama kısmı bi hayli vaktimi aldı. Bir dizi aksilik peşimi bırakmadı, tüm olumsuzluklara ragmen büyük bi azimle nihayet tüm resimlerimi pc ye atmayı başardım :))

İşte tüm aşamalarıyla posta kutusunun nerden nereye dedirten halleri iyi seyirler..
Madde madde yazdım umarım yeterince açıklayıcı olmuştur...

1 Öncelikle objemizin içini ve dışını hiç pürüz kalmayacak şekilde zımparalıyoruz ama bu işi balkonunuzda yada bahçenizde yani açık havada yapmanızı öneririm çünkü çok toz oluyor.


2 Biraz nemli bir bezle tozunu alıyoruz yalnız ıslak olmasın tozlar bulaşıyor kuruya yakın nemlilikte olmalı. Objemiz temizlendikten sonra eski gazetemizi masamıza serip istedigimiz rengimizi seçip nemli zemin fırçamızla bir kat boyuyoruz ve açık havada kurutuyoruz. Ben renk olarak gül agacı rengini seçtim nosu (cadence gül agacı 1256). Kuruduktan sonra bir kere daha hafifçe zımparalayıp tozunu alıyoruz, sonra tekrar gül agacı rengine boyuyor ve tekrar kurutuyoruz. Boyalarımızı ilk kullanımda önce mutlaka çalkalamayı unutmuyoruz.


3 Sonra çagla yeşili (tex.co çagla yeşili 9027) alıyoruz boyamızı kullanmadan önce bir kaç saniye çalkalıyoruz pilastik tabagımıza bir-iki sıkımlık döküyoruz. Daha koyu olması için bi damla siyah (tex.co 9019) karıştrdım. Sonra hemen yanına bi parça daha çagla yeşili döktüm onunda rengini açmak için bir parça sarı (cadence 7360 g.sarı) ve beyaz (cadence 0001) karıştırdım.


4 Gördünüz gibi açıklı koyulu iki renk elde dilmiş oluyor. Daha sonra resimde gördügünüz 3 adet tampon fırçamızın orta boyunu suya batırıyoruz fazla suyu alması için deniz süngerine bastırıp nemli kalmasını saglıyoruz. (Tampon fırçalar 3 boyu paket halinde eminönünde yada hobi marketlerde satılıyor) fiyatı çok uygun.


5 Tampon fırçamıza biraz açık renkten birazda koyu rengimizden alıp isterseniz sarı renktende alabilirsiniz 10. resimde görüldügü gibi renkleri gazetemizin bir köşesinde yada bu resimdeki gibi başka bir kagıtta birbirine karışmasını ve fırçanın boyayı emmesini saglıyoruz. Hemde biraz pratik yapmış oluyoruz kağımızda :)

6 Fırçamızı objemize aman yalnış bişey yaparım diye hiç düşünmeden, korkmadan tım tım tım vuruyoruz :) bittikçe tekrar boya alıp karıştırıp tekrar tım tıma devam ediyoruz :) Öyle basit ve eglenceli ki siz yeter ki elinizi korkak alıştırmayın. İsterseniz dedigim dibi bi kagıtta pratik yapabilirsiniz.


7 Daha sonra ince uçlu bi fırçayı sarı rengimize batırıp çiçegimizin göbegini yapıyoruz. En ufak boydaki tampon fırçamızı islatıp süngerimizde (peçete veya bezde olabilir) suyunu çektirip, beyaz boyamıza batırıyoruz. Sarı göbegin etrafına gelişi güzel 4-5 yaprak yapıp (bir iki sefer aynı yere fırçayı tım tımlayarak) papatyamızı oluşturuyoruz. İsterseniz bu işlemide başka bir kagıt üzerinde pratik yapabilirsiniz.


8 İşte ben birkaç papatyayı gelişi güzel aralıklar ve boylarla yaptım bile. Diyelim ki yalnış yaptınız hemen ıslak mendilinizle çok aşırı bastırmadan hatalarınızı silebilirsiniz. çok basit çıkıyor..


9 Beyaz boyamızın fırçaya yedirilme işlemi.


10 Yeşil boyamızın fırçayla kaynaşıp arkadaşlık kurma işlemi :)

11 Posta kutumuzun alt kısmına ve yanlarınada tamponlama işlemimiz yapılıyor. Ben tokmak kısmınada papatya ekledim.

12 Sap kısmını isterseniz fırçanızla ve yeşil boyanızla yapabilirsiniz ama biraz kabartılı olması için ben gümüş renk boyutlu boncuk boya kullandım (scribbles 3 d paint ırıdescent silver).

13 Her markanın boyutlu boncuk boyası var. Damlatıgınız andan itibaren yayılmadan donmaya başlıyor ve o şekilde kalıyor.


14 İnce uçlu fırçamızla çimenleri yaptım. Onuda fırçamızı yine nemlendirip koyu yeşil yaptıgımız boyamıza batırıyoruz ve aşagıdan yıkarıya çizik atar gibi yapıyoruz. Şimdi bakıyorumda çimenlerimiz biraz daha canlı bi renkte ve kalınlıkta olsaydı diyorum ama neyse oldu artık :))

15 Yine boyutlu boyamızla posta kutumuzun girintili kısımlarına ufak noktacıklar koydum.

16 Girintileri takip ediyoruz :) yalnız bunları yaparken posta kutumuzu nerden tutacagımıza dikkat edelim çünkü kurumamış kısımlar olabilir elleriniz boyanabilir en kötüsüde desenler bozulabilir. Ellerdeki boyalar suyla basit bişekilde çıkıyorda desen bozulduysa dikkatlice ıslak mendille silip tekrar yapmak zaman alıyor. Tutarken dikkat etmekte fayda var..


17 Filmin tüm kahramanlarıyla bi resim çekeyim dedim sonra o yeşillikler ne kadar boş olmuş hiç olmudu şimdi dedim...

18 Yine aldım elime sazımı misali :) aldım elime fırçayı. Gördügünüz gibi ince uçlu fırçamla noktalama işaretleriyle papatyalar kondurdum.


19 Yaptıgım yanlışları tampon fırçamla kapadım :)
20 İŞTE MUTLU SON... YUPPPPİ, OLLLEEEYYY, YA-BA-DA-DUUUUU...

Evet bitti neyazık ki sadece vernikleme işlemi kaldı, bu işten önce posta kutumuz 24 saat kurumalı o nedenle burada gösteremedim. Yarı mat sprey vernik işimiz görür. Ama sprey vernikler çok kokulu oldugu için mutlaka açık havada yapılmalı ve objenin vernigi kuruyana kadar eve alınmamalı :))

Yapmak isteyenlere kolay gelsin şimdiden... Tekrar görüşmek üzere...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

nurum çok güzel olmuş ellerine sağlık.yalnız benim gözüm korktu kolay demişsin ama gözümde büyüdü okurken.en iyisi beraber uygulamalı yapmak:)

Adsız dedi ki...

Ayyy canım benim misgibide görünce bir koşu geldim ne papatyası yaa diye diye:)))
sen bu işi baya çözmüşsün elceğizlerine sağlık..aman pek güzel anlatmışsın öğretmenim bendemi yapsam pardon boyasam acaba.
müthişsin gerçekten bir elinde pardon on parmağında on marifetlilerdensin sennnnnn...

Adsız dedi ki...

Canım benim ellerine,kollarına sağlık çok güzel olmuş posta kutusu. ve anlatımıda süperrr ahşap boyamayı hiç bilmeyen bile kolayca yapabilir.İyi akşamlar!...

Adsız dedi ki...

Yosunbukam canım, inan yakın olsaydık uygulamalı yapardık ama bak inan bana çok kolay ve zevkli herhangi bir yanlışlıkta ıslak mendiller yardıma yetişiyor, bi denesen adımını atsan gerisi gelir diyorum. SEVGİLER...

Akasya kokuuuum nuray ablam benim, canımsın hayatım ama bu işi çözmem ne mümkün hele ögretmenlik için daha 40 fırın ekmek yemeliyim. Ama yapmak istersen mutlaka tavsiye ediyorum... Senin için fikir olsun diye kolay bi tepsi yapıcam söz... SEVGİLER

Hobi kurdum canım teşekkür ederim begendigine sevindim, bu işe başlarken inşallah yeterince açıklayıcı olabilirim diye düşünüyordum oh be içim rahat etti hepinizin yorumlarınızdan sonra... Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım :) ellerine sağlık yine çok güzel bir iş çıkarmışsın... sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Canım teşekkür ederim.
Ziyaretin beni ayrıca mutlu etti, nerelerde acaba diyodum sayfanıda çoktandır güncellemiyodun merak etmiştim. Ugramana sevindim.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik, harika bir posta kutusu olmus, ne güzel bir calisma yapmisin, ayrica asagidaki güzel havlular ve digerlrinide cok begendim, bir kac tane damat havlusu kacirmaya karar verdim....!
sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Nur yüzlüm niredesin..iyisin dimi.bu hafta sana bol kısmet neşe ve paraaa getirsin..amiiin..

Adsız dedi ki...

ay ablacım iyiki ziyaret ettinizde bende sizi buldum :) yorum için çok tşkler bu arada bloğunuz benlik her telden çalıyor tarifler ve dantelle ryani dantel abkmaya d abyılırım da ben :) hepsi de birbiirnden güzeller o seccade de harika evet resimdne pek anlıyamadım bende çeyizime ve kayınvalide anneye hediye(henüz ortada aday bile yok :P)etmek için dantelden seccadeler ördüm ama henüz sateni felan geçmedi sadece danteli var bloğumda :)sizinde elelrinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca sizi linklerime ekledim sizde beni linklerinize eklerseniz çok sevinirim.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

günaydın :) herşeyin gönlünce olduğu güzel bir gün geçirmeni diliyorum arkadaşım ayrıca güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım sevgilerimle

Adsız dedi ki...

çok süper olmuş,bende bir kaç tepsi boyadım ama çok amatörce.sen çok ta güzel anlatmışsın.selamlar