30.6.08

İgne Oyası Havlu Kenarı

Uzak Plan :))


üzerine tıklayın,



Öncelikle burdan Trabzona sevgiler ve selamlar iletiyorum. İki gün önce bana Trabzondan Hacer hanım bir mail göndermiş, birkaç igne oyası yayınlamamı istemiş ve demiş ki "kızım resimleri biraz yakından çek gözlerim seçemiyor..." :)

Hacer hanım mailiniz için teşekkür ederim eger resimlerin üzerine tıklarsanız cok büyük boyutlarda ilmeklerine kadar görebilirsiniz.

Not: Bu sadece 1. örnegimiz ben sizi bekletmemek için maille 3 örnek daha gönderdim umarım elinize ulaşmıştır. Sevgiler

5 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Ayy pek güzelmiş örnek nur yüzlüm..çilekmi bademmi bunun adı..pek ince iş olmuş.iğne oyasını anca zürafa yapabilirim.birde yaprak gibi şeyler.öyle usta değilim.
güle güle kullanasın emi canım..tekrar elceğizlerine sağlık..

yapraksarma dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:zeytinyağlı enginar dolması
yöre adı:İzmir/ege yöresi
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca
www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır…


HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

Admin dedi ki...

Sevgili Nur merhaba
aramiza hosgeldiniz, blogunuz hayirli olsun, bol paylasimlar ve guzel dostluklarin olusmasini dilerim.
Ayrica sitemi ziyaretiniz icin tesekkurler.
begendiginiz kizilderili botu icin yanlis bir anlasilmayi da duzeltmek isterim.
botun camuru ve kapladigim sirri pisen 1200 dereceye uygun degildi, cunki hr camurun ve sirrin kendine has bir isiya dayanma gucu var.
o yuzden sir erimis.
yoksa butun kapladigimiz sirlari kendimiz studyoda hazirliyoruz, icinde saglik icin zararli hic bir madde yok.
Hatta benim insanlara tavsiyem disardan porselen , seramik tabak alirken kursunsuz sirlarla kaplandigina emin olmalari lazim, sicak yemek icin kullanildiginda son derece zararli olabiliyorlar.
sevgili nur tekrar gorusene kadar saglikla ve sevgiyle kal.

dantelistan dedi ki...

merhaba canım havlu kenarları çok zarif görünüyor ellerine sağlık bir zamanlar öğrendiğim ama şimdi yapmaya yapmaya unuttuğum iğne oyası yerini hiç birşey doldurmuyor iyi günler

akasyakokusu dedi ki...

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler bin bir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..