1.8.09

Dışı Hoş İçi Boş "Eternity" Tencereler

Biraz içimi dökeyim dedim bu nedenle uzun olabilir hanımlar.


Eternity mi? Olamaaaaaz kaçın kızlaaaaaaarr diye söze başlamak hatta facebook da eternity zedeler gurubu kurmak bile istiyorum inanın öyle bir ürün ki rezilliğin daniskası. Ömrü hayatımda böyle kıytırık böyle dandirik bir tencere görmedim. Görüntü var ses yok dedikleri bu olsa gerek.
Efeniiiiim bundan 4,5 yıl evvel Eternity' nin 10 parçalık tencere seti ve 3 parçalık kapaklı saklama kaplarını aldım. O zamanlar da güzel bir para döktüm bu ganimetlere ama hakkını veremedi. 4 sene kullanmak bir yana dursun adam gibi 4,5 ay bile hizmet alamadım!!
Gelelim Şikayetlerime:
  • Aldığımda metal kaşık kullanabilirsiniz ve bulaşık makinasına atabilirsiniz denildi. Eminim onları da yapmış olsaydım herhalde sadece 1 ay kullanırdım.
  • Kesinlikle normal bir teflon tencere gibi değil asla. Yemeğinizi onda pişiriyorsanız sakın suyunu normal tencerelere koyduğunuz gibi koymayın kesinlike yanar veya dibi tutar daha fazla su koyun hep kısık ateşte tin tin pişirin ki bu şekilde bile garantiniz yok.
  • Eğer aceleniz varsa veya yemeğinizin hemen pişmesi gerekiyorsa avucunuzu yalarsınız!! Çünkü onun umurunda değildir, olaki altını çok açtınız hemmen güya teflon yüzeyi (ki bana göre asla teflon değil yapışkan siyah etiket diyelim) kabarır.
  • Kaşıkla (tahta kaşık) yemeği karıştırdıkça kabarmış yüzey bir müddet sonra yemeğinizin içine kalkar KARIŞIR ohhh alın size teflonlu pilav, teflonlu çorba. Birde o yüzeyin altındaki maddeyi görseniz kesinlikle kanser olursunuz.
  • Artı ömrünüzde böyle ağır bir tencere görmemişsinizdir size garanti veriyorum. Nedenide de sanırım dış yüzeyinde kullanılan madde (porselen), benden size bir kullanım tavsiyesi çünkü bundan başka bir işe yaramaz bu tenceler.
Diyelim ki gıcık oldugunuz bir komşunuz var yemeği sogutmak istiyormuş gibi balkon mermerine tencerenizi koyun tam o geçerken çaktırmadan itin kafaya gelirse kesinkez beyin fonksiyonları durur, eğer kendi ayağınıza düşürseniz de kıvrım kıvrım dolanırsınız evde :D
  • Kapakları cam ve kenar kısımlarında metal var cam ve metalin buluştuğu o kısım yemek ve yağdan saaaaap sarı olur ve benim gibi titiz bir insan evladı bile onu temizleyemediyse emin olun hiç kimse temizleyemez.
  • Tencerenin ağız kısmı normal olarak yine metal sanırım ve çok iyi bir pres yapılmıyor çünkü kenar kısımlarınızdan yemeğin içine su akıyor ne suyu dersiniz ısıyı görünce kendini salan sanırım bulaşık suyu olabilir veyahut yemeğin suyu veya kapaktan tencere kenarına sıvışmış yanmış yağ v.s herneyse...Her daim bulaşıklarımı kurularım ama su tencerenin kenar kısmına presle sarılmış olan kısımdan tencere sızdığı için bu metali kaldırıp altını temizleyip kurulayıp yapıştırmalı evinizde pres makinanız varsa tabi :D
  • Dış yüzeyinin porselenine diyecek yok porselen en nihayetinde ilk günki gibi pırıl pırıl ve güzel yalnız o ağız kısmındaki metalin dışarda kalan kısımları yine sararıyor...






Birtek saklama kaplarından memnunum benimki tencerelerin deseninde yani üsttekiler değil neyse ilginçtir ki onların maşallahı var! çok iyi durumdalar.
Bu şikayetlerim tabi kullanıcı hatası diye algılandığı için uğraşıp götürmedim ama yüksek ısıya ve karıştırmaya bile gelmeyen bir tencereyi nediye üretirsiniz bilmem. (Para olabilir mi derdiniz)
Kısacası benden tavsiye sakın tencerelerini almayınız evime gelen her misafirim tencerelerime bakar bakmaz bayılıyor :) BENDE ONLARA DIŞI SENİ İÇİ BENİ YAKAR DEYİP BAŞLIYORUM BAŞLARINI ŞİŞİRMEYE.

A buarada sloganlarını vermedim ayıp bana
"ETERNİTY MUTFAĞINIZA RENK HAYATINIZA DEĞER KATAR" MIIŞŞŞ. RENK KATTIĞI BİR GERÇEKDE DEĞERİNİ GÖREMEDİM!!!!!

25 yorum:

tugbatugba dedi ki...

çok geçmiş olsun yaa gerçekten soygunculukmuş bazen marka oluyor görüntğ var ses yok usulü... yazık paralara tuhhh...

hersheyler dedi ki...

geçmiş olsun bende evlenirken almayı düşünüp sonra almamıştım :) sadece saklama kaplarını aldım onlardan bende memnunum ama sonuçta eskinin emayesi
bugüne kadar benim en memnun kaldığım tencere tupperware'in teflonları çeliklerini ben kullanmadım annem kullandı ama o da çok memnun takım fiyatına 1 tane alınıyor ama gerçekten hak ediyor tefal'i falan solda sıfır bırakır tavsiye ederim

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

canımcım tencerelerin en kötüsü bile gerçekten pahalı ama biz de kaliteli olsun diyoruz ve reklamlara kanarak dünyanın parasını sayıyoruz sonuç hüsran. Teflonda gerçekten teflon markasından diğerleri yalan geliyor bana. Çok üzüldüm böyle bir hüsran yaşadığın için.Blogunda şikayetine yer verip bizimde mağduriyetimizi engellediğin için çok teşekkür ederim. sikayetvar.com a üye olup lütfen orda da şikayetini paylaş. Zaten o sitedekiler marka yöneticilerine ulaşıyorlar. Ben bir ürün almadan önce o siteye girip bakıyorum. ürün hakkında şikayet var mı varsa neler. ona göre alıyorum . Bu devirde para kazanmakta zor parayı hak eden yere harcamakta zor. Sevgiler

NzlGl dedi ki...

Nurum
iyikide yazmışsın canım yoksa benim gözüm vardı bu tencerelerde. Ne yapıpda alsam diye düşünüyordum.
Ama yazını okuyunca çok güldüm. Hele komşu faslına :))))
çok öptüm canım

Nur dedi ki...

Tuğbatuğba,
Bunları marka yapanlar bizleriz ama haddini bildirecek olanda yine biziz.
Paracıklarım onlara haram zıkkım olsun inşallah AMİİİN :D
Teşekkür ederim canım.

*******************************

Hersheyler,
teşekkür ederim canım iyiki almamışsın bak görüyorsun alanların halini :)
Tupperware'in tencereleri hakkında hiçbir bilgim yok bunu Hünerli Mutfak Nilüferciğe sormalıyım ama almayı planlarsam mutlaka bu tavsiyeni dinlicem canım çok Tekrar çok teşekkür ederim tavsiyen için.
Anneciğinize benden sevgiler hürmetler.

***********************************

Evcimenciğim,
teşekkür ederim canım ozamanlar bekar olduğum için pek birşeyden çakmıyordum açıkçası, görüntüye bakıp hemen balıklama dalıyordum ama ev hanımı olmak böyle birşey demek ki şimdi asla arşatırmadan birşey almıyorum :)
Boş bir vaktimde mutlaka oraya bu yazıyı yollayacağım hatta dur şimdi bakayım biraz inceleyeyim.
Çok teşekkür ederim canım.


***********************************

Nazlı ablacığım benim,
ohhh bir kişiyi daha vazgeçirdim ya şuan daha ne isterim sakın alma sakın :D
Öptüm seni yanaklarından.
MUCCCK.

***********************************

zaloglu dedi ki...

Bana uğrayıp üzünldüğünü dile getirmişsin teşekkürler ve amin.

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

ayyy inanmıyorum ya tabanı mı kalkıyordu çok enteresan yaa annem taç marka teflon almıştı hemde çift taban maşallah mubarekleri görsen var ya süper şeyler güveç gibi muhteşem lezzetli oluyor yemekler ayrıca şeker yakıp karamel yapsan bile o kadar kolay cıkıyorki karameller çok az yapışıyor yani herbişey :) ben sadece pilav - karnıyarık tenceremi teflon aldım diğerleri çelik karaca marka ve set olarak almıştık herboy tenceresi tost makinası yumurta tavası kepçesine kadfar herşeyi var içinde ve eternity ile aynı fiyattı beni başından beri hep itmiştir eternity onun için onu almadım ve karacadan memnunum sanada çok geçmiş olsun şeker.Mutlaka yaz şikayetvar.com a ben 1 ay bile giyemediğim pantolonumun parçalandığını yazmıştım fişiyle gtirin hemen değiştirelim özür dileriz fln yazmışlar sağolsunlar.ama fişi mağazadan çıkar çıkmaz atıyoruz ne yazıkkı b ende sağolun dedim napaım :D pantolonda çöpe tabiii

Nilüfer dedi ki...

Ahhh ahhh nurcum sanki benim içimdekileri yazmışsın derdime tecüman olmuşsun, ve ben bu tencerelerle başıma gelenleri anlatsam roman olur:)) pişmiş tavuğun başına gelmemiştir, seninle yan yana gelsek inanki bende senin kafanı şişiridim:))
aradım yetkili kişileri hiç ilgilenmediler bile bende ağzıma ne geldiyse saydım onlara dedim reklamlarda en yakın enternetiy satış yerlerini öğrenmek için bilgi almak için reklam yapmayı biliyorsunuz dedim daha neler neler:))
bende de hemen hemen a'dan z'ye hepsi var bin pişmanım, sana bir tancere markası vermek isterdim ama şu an beynim durdu ismi aklıma gelmiyor en kısa zamanda ben tencerelerimi değiştireceğim..
birde jumbonun teflon tencerelerini çok meth ediyorlar..
Canım pikniğe gitmeyi düşünüyormusun?
Ahh birde senin şu güzel kitap okuma huyun ne güzell, biliyormusun ben hiç kitap okuyamadım hep yarım bıraktım:(( bir zaman sonra başım ağrıyor okuduğumdan birşey anlamıyorum sonrada zaman açılıyor okuma isteği kaçıyor..
Ama annem ve ablam tam bir kitap kurtlarıdır(onlar bizim evde son nesildi benden sonra kimse kitap okumaz) annemin elinden hiç düşmez ablamında, hatta babam ablama kitap okumayı yasaklamıştı gözleri bozuldu gözlük takıyor ama o afedersin tuvalete gizli gizli kitapla girer okurdu:)) babam bir gün yakaladı tam bir komediydi yaa o günler geldi kız aklıma:)) ayy canım seninde kafanı şişirdim ama ne yapayım kızz seninle sohbet hoş oluyor..
Sevgilerimle..

fulya dedi ki...

Gülmekten öldürdün beni yine :)

Ben zaten teflon sevmiyorum ve çeyizime de çelik tencere almayı düşünüyorum.tencelerin sapı sadece çelik olıcak ama öle uyuz tencerelerde var onları sevmiyom tutarken illa tutcakla tutmak gerekiyor.
Şu güllü dallı saklama kaplarındna ablacım hem kendine hem bana çeyimize almıştı soalsun kullanınca göreceğiz tabi evde kalmayıp evlenebilir ve o saklama kaplarını kullanabilir isem eğer :D

Bu arada teflon hakkında en aydınlatıcı bilgiyi lisede sayısal bölüm okumuştum kimya dersinde görmüştük oradan biliyorum gerçekten içindeki kimyasallar nedeniyle çizildiği halde o tencerelerde yemek yapıp yemek çok sakıncalı.Herkes bilir tahta kaşıkla yemek yapın yoksa çizilir iyi de çizilince nolur bunu kansere yol açar diye kaba tabirle herke sbilir ama şu aydınlatıcı bilgiyi paylaşmadan edemeyceğim :)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Teflon

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Nur,
Şu an tatildeyim ve internete erişim pek mümkün olmuyor buralardan. Tesadüfen gördüm sayfama bıraktığın yorumu ve cevapsız bırakmayayım istedim.
Suflenin içindeki çubuk vanilya, yoğun çikolata ve kakao kokusu yumurta kokusunu engelliyor, biz yerken hiç yumurta kokusu almıyoruz. Aksi halde ben de pek sevmem yumurta kokusunun baskın olduğu yiyecekleri.
Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim. Kısa da olsa umarım seni aydınlatabilmişimdir.
Tatil dönüşü görüşebilmek ümidiyle.
Sevgiler,

Stil Direktoru dedi ki...

Ağzına sağlık, ben güllü desenli tencere sevmem de anneannem aldı elinde kaldı valla iyi ki yazdın cicim. Bu arada okuyucularımız ... de sever bu widget feci kasar blogunu bilesin canım.

Stil Direktoru dedi ki...

Bu arada geçmiş olsun demeyi de unutmayayım güzelim.

anneminkizıyim dedi ki...

Gecmis olsun arkadasim, cok üzüldüm, ama genellikle distan güzel olanlar dedigin gibi icten bos oluyor. Esim bir sendikanin reklaminda celik tencere takimi almisti, 24 yildir onu kullaniyorum, elimden düsürdügüm icin kulplari kirildi ama ayri kulp takti, hala atamiyorum. Simdiki mallar tam dandik cikiyor, dedigin gibi bekarlikda da islevi düsünülmeden dis güzeliigi araniyor. Tupperin tencereleri de harika. Kullanan arkadaslarim var. Ama ben yinede Fisler´in düdüklü ve bir iki tencere ve tavasi var, ondan vaz gecilmemesi gerektigine eminim, bir alip ömür boyu kullanacan. Gecmis olsun canim, sevgiler...

birsence dedi ki...

canımcım bende bu tencerelere bayılandandım..inan aklım çıkıyordu almak için...benim hep alışveriş yaptığım züccaciyecime gittim...söyledeim eternity alacağımı aman sakın dedi..her gün alan biri getiriyor kulpu çıkanmı dersin kapağı su verenmi dersin sakın alam parana yazık dedi...bende herşeyini alacaktım onun yerine bana çiçekli başka bir tencere verdi hafifi güzel kullanışlı ama dışındaki boyası biraz aktı güller biraz soldu ama tencere hala sapasağlam...
en iyisi jumbo gerçekten...şaşamamak lazım...
tefaldende ben memnun değilim..annem hep jumbo kullanıyor yıllardır harika hiçbişey olmadıo...

nurşen dedi ki...

Canım yaa :) harikasın valla.Bir şikayet ancak bu kadar güzel anlatılır.Ben eternity tencerelere bakar bakar imrenirdim,hatta bir keresinde şööle allı güllüsünden alayım diye baktık eşim 'bu ne canım yaa çiçek bahçesi gibi'dedi,Sadelikten yanadır da kendisi,bende o an için vazgeçmiştim ama aklım kalmıştı.Şimdi yazını okuyunca aman diyorum bak ne iyi olmuş eşimi dinlemişim :)
Paylaşımın için teşekkürler canım ama bence aldığın yerle bir görüşsemiydin acaba.
Sevgiler

Nilüfer dedi ki...

CANIM TENCERENİN MARKASINI BURADA BİR ARKADAŞ DA YAZMIŞ SANA BENİMDE AKLIMA GELDİ MARKASI FİSSLER ŞAHANE BU GÜNE KADAR KİMSE PİŞMAN OLMAMIŞ BENDE ALMAK İSTİYORUM..

Nur dedi ki...

Zaloğlu babaanneciğim,
nedemek keşke elimden daha fazlası gelse ama diliyorum rabbim en kısa zamanda inşallah bir yavru daha nasib etsin size Amiiin.

***********************************

Ayşeciğim,
O tencerelerin içinde karamel yapmak mı inan düşünemiyorum eminim teflon yüzey tamamen kalkardı :p
Karacanın bende çatal bıçak seti ve düdklüsü var bende son derece menunum özellikle çatal bıçak seti şahane.
Şikayet var'ı ise biraz araştırdım eternity hakkında öyle şikayet varkı resmen aklım durdu bende yazıcam merak etme canım yalnız inan 3 gündür hiç vakit bulamadım.
Öptüm yanaklarından kendine dikkat et emi canım.

***********************************

Nilüferciğim,
canım benim keşke hiç almamış olsaydık değil mi bu tencereleri ayrıca baş şişirmek ne demek ben seni menuniyetle dinlerim piknik kısmet olursa orda buluşup beraber bir birimizin kafalarını şişirmeye ne dersin :D
Canım buarada tencere tavsiyen için çok teşekkür ederim şuan yeterince dolapta beklemiş olan çelik tencerelerimi kullanıyorum ama bu marka kesinlikle aklımda ilk fırsatta araştıracağım.
Birde kuşum kitap okuma alışkanlığı
inşallah ilerde sende de olur ama olmazsada hiç dert etme sen bitanesin çünkü canııııım.

***********************************

Fulyacığıım canım benim,
inşallah ablacığının aldığı tüm herşeyini en kısa zamanda kendi evinde kullanmak nasip olur canım,
bUarada canım o tencereleri zaten kullanmıyorum ıyy görünce korkuyorum resmen ama bilgilendirmelerin içinde çok teşekkür ederim canımın içi.

***********************************

Işılca tatlar,
iyi tatiller dilerim öncelikle cumartesi akşamı suflenizi yaptım hakikaten harika oldu kesinlikle koku olmadı pazar günü pikniğe götürdüm yiyen herkes bayıldı tarifi alındı inanın çok lezzetli oldu.
Teşekkür ederim vakit ayırıp döndüğünüz için, tekrar iyi tatiller dilerim.
Sevgiiler.

***********************************

Stilciğim,
zaten etrafımda tanıdığım 3-4 kişiden biri mutlaka alıp pişman olmuş anneanneciğede geçmişler olsun.
Buarada canım o widgeti ben önceki bloğumda çok uzun bir müddet kullanmıştım canım ama öyle bir sorun olmamıştı olursa anlarım ki ondanmış teşekkür ederim bilgilendirmen için canım.
Öptüüm yanaklarından.

***********************************

Annemimkızıyım,
teşekkür ederim bu tavsiyeniz için bundan sonraki tercihim kesnlikle fissler olacaktır sevgi ve saygılarımla.

***********************************

Birsenciğim,
bak işte iyi bir satıcıya denk gelmenin faydaları iyikide alamışsın canım ayrıca tavsiyen içinde çok teşekkür ederim canım öptüm yanaklarından.

***********************************

Nurşenciğim merhaba,
teşekkür ederim canım demek eşin beğenmedi sende almadın ne iyi etmişsin :)
İnan aldığım yerle hiiiç görüşmek istemiyorum ilgisizlik gösterceklerine son derce eminim boşuna canımı sıkmaya değmez.
Öptüm canım.

***********************************
Nilüferciğim,
çok teşekkür ederim tekrar ilk fırsatta araştıracağım canım sevgilerimle.

harosa dedi ki...

slogana bayıldım bilgilendirdiğin içinde teşekkürler canım

Gamzelim dedi ki...

Bence bu tencereler yemek yapmak icin degil vitrine koyup suslemek icin...

Nur dedi ki...

Haroşa,
rica ederim canım.

***********************************

Gamzelim,
inan seninle aynı fikirdeyim ama inan süs için bile alınsa yazık paraya değmez canım.
Sevgiler.

Gamzelim dedi ki...

ben zanten alinnasi taraftari degilim ama alipta kullanilmamasi insani uzuyor gecekten ise yaramayan tencereler e aliniyor isede yaramayinca bari vitrine koyalim diye ondan dedim yani...

TATESAL dedi ki...

Annem bana eternity benzeritencere takımı aldı.Tam 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum...Adını şu an çıkaramadım grand... gibi bişi...bende üzülürdüm keşke eternity olsaydı diye...Meğer ben elimdekilerin kıymetini bilmezmişim...İnan birgün eşim öğlen yemeğe gelmiş ve yemeğin altını kısık unutmuş işe dönmüş...Bende işteyim tabii..Küçük kızım saat 3.30 gibi aradı anne tencerenin altı yanıyor diye hemen kapat dedim ama mutlaka kömür olmuştur diye düşündüm...Akşam eve gittim ve sadece içindeki yemek bayağı kurumuştu ama tencereyi hemen yıkadım pırıl pırıl hiçbirşey olmamış ve düşünün 3 saatten fazla altı kısık ateşte ve içindeki yemekde sulu yemek değil patates kavurması idi...Eternity fiyasko demekki...iyiki bunları yazmışsın canı şimdi daha çok sevdim tencerelerimi ve anneme daha çok teşekkür edeceğim.....

Nur dedi ki...

Gamzelim haklısın canım benimkilerde mutfak dolabında duruyordu onları her gördükçe canımı sıktıkları için bende bayram temizliğinde demirciye verdim :)

***********************************

Tatesalcığım,
tencerelerinin kıymetini bil canım çünkü dediğin gibi bu tam bir fiyasko...
Anneciğine sevgiler hürmetler benden :)

Haydins dedi ki...

Benimde bu tencerelerden var..Kayınvalidem almış mecbur kullanıyorum..Daha 2 aydır kullanıyorum benim şikayetim çok ağır olması ve kapağındaki çivinin pas olması!! Hiç sevmem çiçekli böcekli tencereleri cıvıl cıvıl şeyleri sevmeme rağmen aman çok dayanmıyorsa iyi çabuk değiştiririm bari :)

Nur dedi ki...

Haydins,
İnşallah bozulmaz diyemiyorum çünkü seninde istediğin gibi büyük ihtimal kullanılmaz hale gelecektir zamanla, onun için
Herşey gönlünce olsun diyeyim ben :)