28.1.09

Babet Patigin Yapimi

BU ÖRNEK VE ANLATIM KEYİFLİ HOBİLER'E AİTTİR




Söz verdigim siyah örgü babetlerimin pembesini yaptım detaylı resimler cektim aşamalarıyla inşallah işinizi görür arkadaşlar...




Patiğin Siyah rengi için TIKLAYINIZ.


Topugumuz ayagımızın en dar kısmı oldugu için şemamızda görülen kısa cizgilerin tümü ikili trabzan anlamına geliyor . Uzun olan çizgiler ise 3'lü trabzan, o kısımda ayak parmaklarımızın altına geliyor ama 4 sıradan sonraki tüm sıraları 3'lü trabzanla devam edip örüyoruz... Topuk kısmında görülen noktalar ise bir üst sıraya çıkmak için çekilen zincir :) Ben orada zincir sayısını öylesine yaptım normalinde bir üst sıraya 3 zincirle çıkıyoruz..

Babet Taslak

Yukarıdaki şema 35-36 numara bir ayak yapısı için ideal ama zincirini 2-3 adet uzatırsak daha büyük ayaklara uyum saglar mesela, 36 zincir 35-36 no ayaga olurken 37-38 zincir 37-38 numara ayaga olur ama herkesin ayak yapısı farklı oldugu için sıralar daha fazla ve geniş olmalı. büyüttükçe ayagınıza giyerek deneyebilisiniz

Bu alttaki şema ise 37 numara ayaga göre yapılmıştır.
4 numara tıg ve ona uyumlu ip kullanılmıştır


Babet Şema

1- 37 adet sıkı olmayan yani birazcık bol zincir çekiyoruz (sıkı çekersek büzüşür tabanımız) ve 3 adet daha yapıp en son zincirin içerisine 5 adet ikili trabzan yapıyoruz, diger 5 trabzanı dönüşte yapıcaz yani topukta 10 adet ikili trabzanımız var.
2- Şemamızı takip ederek ilk sırayı tamamlıyoruz.
3- Şemayı aynen uyguladım ama bu patigi bir arkadaşıma yaptıgım için ayak ucunun genişletmesine başlarken ki 3- 4 tarbzan öncesini birkaç yere cift batarak daha geniş yaptım.
O kısmı ayagınıza biraz deneyerek yaparsanız daha iyi sonuç alınır. 4 sırayı bu şekilde döne döne yapıyoruz 4. sıradan bir kat daha yapıyoruz ve 5 sıralı tabanımızı oluşturmuş oluyoruz.
4- 6 sırayı yine 4. sıranın tekrarını yaparak olusturduktan sonra ayagımıza giyip eger ayak parmaklarımızın üzerine 1 sıra geçtiyse daraltma yapmamız gerkiyor eger daha henüz ayak parmagınızın üzerine cıkmadıysa bir sıra daha 4. sıramızdan ekliyoruz yani bir sıra daha dönüyoruz. Eger ayak parmagımızın üzerine cıkmışsa 3 sık igne bir atlayıp yine 3 sık igne yaparak devam ediyoruz. resme tıklarsanız atlamayı görürsünüz yani batmıyoruz atlıyoruz bu şekilde ayagımızı biraz sarması için daralma yapmış oluyoruz.
5- İşte burada ben bir parça daralttım.
6- 7. sıradaki sık ignemizin üzerine yani 8. sırada, yine 4. sıranın tekrarı olarak 3 lü tarbzanla devam ediyoruz gerkliyse tekrar daraltıyoruz.
7- Resimde görülen boyuta gelene kadar örüyoruz gerekliyse daraltıyoruz yani parmaklarımız kapanana kadar döne döne devam ediyoruz.. Yapraklarımızı, çiçegimizi, zincir kapamamızı, ve minik örgü dügmemizi ekleyerek.
8- Bitiriyoruz.
Patigimizin gülü ve yapraklarının yapımını lütfen tıklayınız.

Not: Anlatımda anlaşılmayan bir yer olursa bana yazabilirsiniz. Herkese kolay gelsin sevgilerle...

60 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim benim cok sevindim, oglusunun iyilesmesine :)) Cok merakk ettim sizi :))

Bu arada patikler bir icim su :)) Nasil guzeller yarabbim :)) Ellerine saglik Nurum :))

Adsız dedi ki...

Yok yok, sen adamı kesin baştan çıkarırsın... Şeması yok, nasıl yapılacak bu vıdı vıdı mazareti de kalmadı artık, oturup yapacağız artık:)
Bu arada oğluşun sağlığına kavuşmasına çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun.
Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Moonishim,
teşekkür ederim tatlım :)

Ayçammm,
valla karışmam yapıcaksın artık dedigin gibi mazeretinde yok :)) oh iyi oldu...
Teşekkür ederim canım benim ogluş hamdolsun iyileşti...
Öptüm hayatım seni...

Adsız dedi ki...

hiç bilmem örgüyü.etrafım da o kadar harıl harıl örgü ören insanlarla dolu olmasına rağmen birgün cezbetmedi beni.Am şu dakikadan itibaren örgü örmek istiyorum.Hatta sadece bu patiği örmek renk renk giymek hediye temek istiyorummmmmmm .Çok tatlı çok şık süper!
Ufaklığa geçmiş olsn diyorum :)

Adsız dedi ki...

Canım nurum
Oğloşunun iyileşmesine çok sevindim gözün aydın
Patikler ise harika ellerine sağlık
çok öptüm canım

Adsız dedi ki...

Anneperi,
cok teşekkür ederim, bu güzel sözler karsısında utandım :)

***********************************
Nazlı ablacım,
bitanesin ve iyi ki varsın.
Seni çok seviyorum

Adsız dedi ki...

canım benim..gelemedim kaç gündür.hoş kimseye gitmedim doğru dürüst.malum tatil.çocuklardan fırsat olmuyor.ufaklığın düzelmesine çok sevindim.Allah tekrarını göstermesin.patiklerin şeması ne güzel olmuş.eşininde eline sağlık.bende babetlerden sonra bebiş paticiklerine takıldım:))
çok öpüyorum tatlım.ufaklığıda:)))

Adsız dedi ki...

nurcum ikisi de çok güzeller eline emeğine sağlık elimde işlerimi bitireyim aklımda yapıcam bir babet

Adsız dedi ki...

Sevgili Nur, oğluşunun şifa haberi sevindirdi, geçmiş olsun. Çocuklar büyüyene kadar neler yaşanıyor neler. Sanma ki büyüyünce her şey güllük gülüstanlık....dertler daha büyüyor onlarla beraber, Allah acılarını göstermesin. Benim oğluşum da geçen haftayı grip salgınından nasibini alarak geçirdi, az önce son antibiyotiğini elimle içirdim. Ahhhh ah. Şema için eşinin ellerine sağlık, harika anlatımla, şema bir arada, artık kolaylıkla yapmak isteyen herkes yapabilir. Patik harika olmuş, ellerine sağlık.
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

nurcuğum ben bunlara bayıldım acaba becerebilirmiyim bende...yapabilirmiyim ne dersin??
bu arada oğluşun daha da iyidir inşallah...öpüyorum seni tatlım...

Adsız dedi ki...

Birsencim,
tabiki yaparsın hayatım, inan cok zor degil bak ben bile cok fazla örgüyle ilgili degildim ve bunu örebilecegimi kestiremezdim bile cidden ama cok kolay sen bi başla bak göreceksin...

Adsız dedi ki...

ahh nurcuğum tatlım benim örmüş kadar oldun sağolasın...çok cesaretlendim hayatta yapamam,yapamam,yapabilirmiyim,yapabilirim,yapacağım:)) bak nasıl evrim geçirdim sayende:))) sıkışırsam yardım için çalarım kapını...hadi anne oğul size iyi gezmeler:)) öptüm...

Adsız dedi ki...

slm Nur hanim..

sitelerde dolasirken buldum sizi..cok begendim hele o Babetler pek hosuma gitti gece gece örmeye basladim..40 zincir yaptim 37-38 nr icin..ördükce uzadi sanki 42 nr oldu,birde yanlar kisa kaldi daha devam örmem lazim herhalde,iplerde kalin tipki sizinki gibi..anlayamadim simdi öylece kaldim,birde kivrilmadi üstleri dümdüz duruyo..beceremedim:(( söküp tekrar baslamak lazim herhalde..tühh pek üzüldüm..yinede ellerinize saglik cok SIK olmuslar bayildim..

Adsız dedi ki...

Merhabalar adsız hanım,
teşekkür ederim begeniniz için fakat olmamasına üzüldüm ayak yapısını bilemedigim için belki ayagınız geniş olabilir ama yukarda yazdıgım gibi ayak parmaklarının üzerine gelene kadar örmeniz gerekiyor parmak üzerine cıktıktan sonra kıvrılması için sıkigne yaparak daraltıyoruz ki ayagımızı sarsın. Zincire gelince isterdeniz 1-2 zincir daha az çekebilrisiniz. İnşallah olur diye umuyorum olumlu olumsuz bana tekrar dönerseniz sevinirim yardımcı olmak isterim..
Kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

Slm Nur hanim,
Yine ben.. dünkü adsiz olan,adim Lütfiye,bugün sabah yaptigim babeti söküp tekrar bastan basladim,simdi harika oldu,kivrildi,37 zincir ile basladim.yardimci oldugunuz icin cok tsk ederim,ama yine bisiy sorcaktim:)) o Gül seklini nasil yapicam, sürekli zincir ile yapmam lazim herhalde..yine beceremezsem o sekil biseyler yapmaya calisirim..ben su an cikolata renginden babeti ördüm,gül seklinide lila renginden yapmak istiyorum,ama yapraklar icin yesil yünüm yok,onuda aldigim zaman yaparim dedim..
cok hosuma gitti siteniz,tam iyice bakamadim ama simdi dolasicam sitenizi..bu arada memnun oldum.
Benimde bir blogum olsun isterim ama pek beceremiyorum.arkadasim atesböcegim.blogspot.com da beni görebilirsin..yinede coook tskler yeni örgü modellerini ve yeni tariflerini beklerim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Lütfiye hanım, :)
dünden beridir aklımdaydınız merak etmiştim sizi ama çok çok sevindim olduguna inanın cok mutlu oldum, gülün yapımı şu postta var http://goznurumuz.blogspot.com/2008/12/kolay-orgu-icek-ve-yaprakcklar.html
ama sizin için birazadan aşamalı yapılmış ek resim ekliyorum o posta inşallah oda kolaylıkla olur patiginizi güzel günlerde kullanmanız dilegiyle giydikçe beni hatırlayın olur mu :)
Sevgiler öpücükler :)

Adsız dedi ki...

slm bende yeni gördüm burayı bayıldım babetlerinize ellerinize sağlık yanlız bi ricam olacak sizden zincirimi 40 attım sık iğne yaptım ilk sırayı ama fakat sizin bu tarbza dediğinizi anlayamadım bana açıklamalı yani şöle zincir çek falan deseniz vallah bilmiyom anlayamadım busaate kadar yaptım söktüm ama beceremedim yarını sabırsızlıkla bekliyecem açıkllamanızı okuyacam tekrardan teşekkürlerr yeni örnekler ve anlatımlar bekliyorum

Adsız dedi ki...

:) canım önce ismini yazsaydın keşke ama ziyanı yok ben sana anlatayım.
Şimdi sıkigne çekmiyoruz zincirin üzerine hayatım,
1. maddede diyorum ki sıkı olmayan birazcık bol zincir çekiyoruz diyorum :)
sanırım sen orayı sıkigne olarak okudun yapım aşamalarını çektigim resimde görünüyor biraz bol zincir cekip üzerine tarbzan yapıcaz sıkigne yok şimdilik tamam mı canım?
Trabzan denilen şeyse hani biz tıg üzerine ip alıp bunun ilkini tek digerlerini ikişer ikişer tıgdan örerek cıkarıyoruz ya (bu 3'lü tabzan oluyor) ona deniyor eger google'da ararsanda bulabilirsin
Halkarasında direk de denir dolgu da denir canım umarım anlatabilmişimdir anlaşılmayan biryer olursa bana tekrar ulaş olur mu?

Adsız dedi ki...

nur hanım maşallah çok beğendim, detaylı anlatım için çok teşekkürler çok güzel bir şeye vesile oldunuz kendi adıma. benim ricam kaç numara tığ kullandınız yazar mısınız. umarım ben de becerebilirim çünkü gördüğümden beri aklım bu patiklerde. hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim...

Adsız dedi ki...

Annegülcüğüm,
inşallah yardımcı olabilmişimdir eger öyleyse ne mutlu bana.
Buarada ben 4 numara tıg kullandım şimdi yazıyada ekliyorum hatırlatmanız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Segilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba nur hanım ellerinize sağlık cok harika olmus ama benim gibi örgü özürlüler olmasa birde ben bir sey soracaktım ne marka ip kullandınız...

Adsız dedi ki...

Merhaba Arsem hanım hoşgeldiniz estagfurullah siz örgü özürlüsüyseniz ben neyimdir bilmiyorum :) ördügünüz şalları patikleri gördüm blogunuzda, gayet hamaratsınız bende de beceriklisiniz.
Siyah patiklerin ipinin çiçegide dahil markası Nako pırlanta :) Bu pembe olan ise Bravo soft :) Ne alaka diyebilirsiniz belki haklısınızdırda yüncüm bile bana bu ipten patik olmaz dedi niyeyse yinede aldım?
Pırlanta, bravodan daha daha kalın gibi ama yinede siz dayanıklı olması için patiklik ip isteyin derim yüncünüzden,tıgımda 4 numara.
Buarada kız kardeşinizin dogum günü için örmeyi düşünüyordunuz sanırım, şemayı geciktirdigim için kusuruma bakmayın olur mu?
Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

canım tekrar ben birsey sormak istiyordum dedimya ben bunu kardesime örüyorum diye 37 numara benim ayak numaram ise 35 yanılmak istemedim sende arkadasına büyük örmişşün acaba kac sıra ördün birde sık iğne ile toplarken komplemi topluyuyoruz yoksa sadece önlerimi ve deee biliyorum bıkacaksın ama son sıraya sıkiğne yapıyormusun ayyy simdiden tesekkürler

Adsız dedi ki...

CANIM EN ÜSTEKİ GARFİK ŞEMA 35 AYAGA GÖRE AMA ORTADAKİ ZİNCİR SAYISINI 37 DEGİL 36 YAP GENİŞLİKLERİ AYNEN UYGULA. KISA CİZGİLER İKİLİ TRABZAN UZUNLAR 3LÜ TRABZAN DÖRT SIRA SONUNDAKİ TÜM SIRALARI 3 LÜ TRABZANLA ÖR,
AYAGA GİYİLDİGİNDE DARALTMA KISMINI YAP VE TÜM SIRA BOYUNCA DEVAM ET YANİ HERYER AYAGI SARSIN DİYE.
EGER ÖRDÜN ÖRDÜN AYAGA BOL GELDİ GEREKİRSE SON SIRADA YİNE DARALTMA YAPABİLİRSİN MESELA BEN YAPTIM..

Ayrıca hiç bunalmıyorum yeter ki ugraşına vakit ayrdıgına degsin olmazsa ÇOOOOK ÜZÜLÜRÜM.

Adsız dedi ki...

harika olmuşş.bütüün kıt bilgilerimi seferber edip bu babetlerden mutlaka yapmaya çalışacağım..çok faydalı bir sayfan var arkadaşım..seni izlemek zevk olacak.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Leyya hanım,
hoş geldiniz çok teşekkür ederim begenip yapma fikriniz bile beni mutlu etti.
Umarım sizi cok ugraştırmaz ve kolaylıkla yaparsınız..

Adsız dedi ki...

canım tekrar ben babetleri yaptım allah izin verirse bu akşam güllerini yapıp hocamın beğenisine sunmak istiyorum da acaba cok özel değilse bir sey sormak istiyorum resimleri böyle hangi programla yada nasıl yapıyorsunuz yani 6 sı yada 8 i aynı karede cok hosuma gidiyor bende uygulamak istiyorum ama dediğim gibi acemiyik istee

Adsız dedi ki...

Hadi hayırlı olsun Arsemce hanım sevindim bitirmiş olmanıza umarım begenilir.
Ayrıca collageları sormuşsunuz onu photoshop pragramında yaptım..
Sevgilerimle..

papatyaninguncesi dedi ki...

ayyy bayıldım bu babete harika olmuş ellerinize sağlık.denicem mutlaka umarım yapabilirim.

Nur dedi ki...

Papatyanın güncesi,
teşekkür ederim yapacağınıza hiç şüpheniz olmasın takıldığınız biryer olursa bana yazarsınız.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhabalar,
bu babet patikleri çok sevdim.
kendim yapacak kadar marifetli değilim:) ancak yapıp satan biri varsa mutlaka isterim.
mail adresim: gamzekaraca86@hotmail.com
ulaşabilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler..

Nur dedi ki...

Gamze hanım yarın sizi başka bir arkadaşa yönlendiricem umarım o size yardımcı olur.
Sevgiler.

TATESAL dedi ki...

Canım merhabalar!!!
Babet şemesını aynen uyguladım harika oldu...3. çifti örüyorum şu an...Bir 36,birde 37 numara ördüm...Benim ipim kalındı patiklik iplerden o nedenle sıfır numara tığ kullandım....Bugün yayınladım lütfen gelip bakarmısın nasıl olmuş diye....
Çok teşekkür ederim ....

Nur dedi ki...

Tatesal hanım,
ellerinize sağlık inanın şema ve anlatımın faydalı olmasına çok sevindim hemen size geliyorum :)

Elifin Terazisi dedi ki...

Merhaba, tatesal'de gördüm linkinizi, ne güzel açıklamışsınız .Ellerinize sağlık:)

Nur dedi ki...

Elif,
Teşekkür ederim canım :)

yasemin dedi ki...

Merhaba,
Sitenizi yeni keşfettim. Her şey birbirinden güzel. Hangisinden yapacağımı şaşırdım :) Elinize yüreğinize sağlık.

Nur dedi ki...

Yasemin hanım,
çok teşekkür ederim bitansiniz, şu hasta halimde bu güzel yorum ilaç gibi geldi inanın.
Çok öpüyorum sizi kolay gelsin :)

yasemin dedi ki...

Günaydın Nur Hanım,

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz. Bu babetleri dün akşam gördüm.Geceden beri aklımda. açık yüncü bulacağımı bilsem gece yarısı ip almaya gidecektim:)Ben de 36-37 numara babet örmek istiyorum. Buna toplamda kaç ip gidiyor? yazarsanız çok sevinirim.

Nur dedi ki...

Yasemin hanım,
teşekkür ederim biraz daha iyi gibiyim hamdolsun.
Babetleri beğendiğinize çok sevindim. Yapalı çok uzun zaman olduğundan sanırım 1 çift babet için epi topu 1 ip gidiyordu evet evet 1 ip gidiyordu şimdi hatırladım :) Yani taban kısmına 1 ip alın yeterli olur ama her ihtimale karşı 1tanede yedekte bulunmasında hiçbir sakınca olmaz :) birde çiçekleri ve yaprakları içinde ayrı ayrı ip alırsınız.
Çok öpüyorum sizi kolaylıklar dilerim.

Nurbetül dedi ki...

Ya tığ sorunu yaşıyorum :)
4 numara tığ aldım, kadın kalınlardan mı dedi heralde öyle dedim. Ama o da ne biçim kalın. kocaman kocaman oluyo.
demir tığlardan 4 numara tığ yok şimdi elimde. ama " 0 2.1 " die bi tığ var.
Onla örsem olur mu acaba?

Nur dedi ki...

Hııım çok mu kalın oluyor?
Kalın olduysa örgünüzün araları delik delik aralık kalabilir. Aslında ipinizi aldığınız da o ipe uygun tığ isteyeseydiniz keşke yada ipin etiketinde yazar kaç numara tığla yapılacağı.
02.1 dantel tığı değil mi? Oda sizi örerken biraz zorlayabilir keşke yakın olsaydık bende bir dolu tığ var verirdim size :)
İsterseniz yarın ipçinize gidip ipinize göre tığ alın. Kolay gelsin.

Nurbetül dedi ki...

yok dantel tığı olmasa gerek :) iyi geldi ipe açıkcası. annemde ördüğüne göre demek ki iyi :)

zaten 3 saat ördüm ördüm, ve şuan söktüm, sinirlendim fırlatıverdim yumağı :D Ay Allahım,hünersiz olmak ne zormuş.. ama azmettim örcem. Yarın yine başlıcam.
ilginize çok teşekkür ederim. :)

sevgi dedi ki...

selam bayanlar herkese kolay gelsin diyorum öncelikle nur arkadaşım herşey çok güzel ellerine sağlık olsun.bende elişi yapmayı çok seviyorum.hiç boş duramam ve artık bunu ticarete dökmeye karar verdim birazda ihtiyacım var bu sebeple bu siteyi kurdum.elişi yapan herkesin ellerine sağlık yapamayanlarda üzülmesin. www.elisimarket.com a gelsin öptüm hepinizi....:)

Adsız dedi ki...

nur 'cum tekrar ellerine yorumuna sağlık çok güzel anlatmışsın ve hiç sökmeden rahatlıkla ördüm patiği sitemede koydum.paylaşabilirmiyim diye mail attım ama cevap gelmeyince bende sabırsızlandım paylaştım.seninkine pek benzemedi gerçe ama...:)istersen bi bak sitemde..(http://www.elisimarket.com/tr/katalog/id6/Patikler.html) öptüm seni canım...

nurdan dedi ki...

elinize emeginize sağlık cok güzel olmussbağcık kısmını nasıl yaptığınızı yazarsanız cok sevinirim tkkurlr

Nur dedi ki...

** Nur Betül,
bitirdin değil mi canım patikleri işlerimin yoğunluğundan cevaplayamadım yorumları sakın unuttuğumu sanma bitirmişsindir diye umuyorum :)

**Sevgiciğim,
bu gösterdiğim yöntemle birilerinin para kazanmaya çalıştığını görmek beni inan çok mutlu etti çok sevindim canım inşallah hayırlı kazançların olsun..

**Nurdan hanım,
patiği yaptığım ipten uzunca bir ip kopardım sanrım 3 yada 4 kat katlayıp baş kısmında bir delik bırakarak (bu delikten düğme geçmesi için) ördüm
sonra iğne ile diktim isterseniz düz zincir üzerine 2'li yada 3'lü trabzan yapıp dikebilirsinizde.
Kolaylıklar dilerim..
Sevgiler.

sevgi dedi ki...

sağol nur'cum inş. ama tabiki bu işler tanınmakla çok alakalı daha yeni olduğum için ancak yakın çevreme bi kaç bişey yaptım.:)
sende hakkını helal et emeğinden yorumundan faaydalandım..sağol iyiki varsını...:)

Nur dedi ki...

Sevgiciğim,
pasajda sayfa açabilirsin kendine orda da satış yapabilir tanınabilirsin diye umuyorum.
Ayrıca ne demek helal olsun :)
Çok öpüyorum seni görüşmek üzere tekrar.

Adsız dedi ki...

merhabalar benim ufak bir sorum olacak çizimdeki 4 sırada ayağın taraklı kısımları diğer çizgilerden daha uzun orada başka örgü tekniğimi kullanacağız cavap için şimdiden teşekkür ederim

Nur dedi ki...

Adsız hanım,
uzun çizgilerin hepsi 3'lü trabzan demek, aslında açıklama kısmında yazmıştım okursanız daha çok anlaşılır.
Yani tığın üzerine ilmek aldıkan sonra ilmekleri 3 seferde tığdan boşaltma işlemini yapıyoruz.
Kısa çizgiler de 2'li trabzan tekniğidir.
Kolay gelsin.

sevgi dedi ki...

nur' cum tavsiyen üzerine bende pasajda dükkan açtım.hepimize hayırlı kazançlar olur inş.:):):)

http://lamezibicigo.pasaj.com/ işte buda pasaj adresim...:)

Nur dedi ki...

Hayırlı olsun Sevgi hanım :) bol satışlı günler dilerim şansınız bol olsun...
Sevgiyle..

Adsız dedi ki...

sizin yaptığınızda arkası düz duruyor benimki tpolandı arkasına sık iğne yapılmadımı birde önleri daha az artırmalı olabilirmi çünkü ayaklarıma büyük geldi ön kısmında potluk oluştu sizce ne yapmam gerekir yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim ellerinize sağlıkk herşey harika

Nur dedi ki...

Merhaba adsız hanım,
eğer büyük gelmeler olduysa ayağınıza yani ön kısımlarda büyük gelme oluyor zaten, 6 sıradan sonra sık iğne ile daraltma yapıyoruz. Tüm ayağın etrafına çepeçevre 4.numaralı resimdeki ve açıklamasındaki gibi mutlaka sık iğne ile atlayarak daraltma yapmanız gerekiyor.
Açıklamaları dikkatlice okursanız mutalaka takılmadan yapabilirsiniz.
Yinede takıldığınız biryer olursa bana sorarsanız tekrar yardımcı olurum.
Kolay gelsin sevgiler.

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

eline sağlık çok güzel açıklamışsınçokda güzel olmuş

Nur dedi ki...

Teşekkür ederim :)

MARİFETLİ HANIMLAR dedi ki...

merhabalar, ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar ve çok güzel anlatmışsınız , bende bitirdim babetlerimi ve gülünüde yaptım. sadece bağcık kısmını sizin gibi yapamadım. bir türlü olmadı sizinki gibi analtımlı olarak yayınlayabilirmisiniz rica etsem
teşekkürler Allah'a emanet olun

Nur dedi ki...

Nur hanım,
yapabilmenize çok sevindim yalnız bağcık konusunda resimli değilde buradan yazılı anlatabilirim.
Şimdi öncelikle kulladığınız ipi uzun bir şekilde 6 ya katlıyoruz uç kısmını düğümleyip düğme geçecek kadar boşluk bırakıyoruz geri kalanını ikili gruba ayırıp elimizde saç örgüsü şeklinde örüyoruz bitiş kısmını patiğimizin iç kısmına dikiyoruz düğümlü ucunuda düğme geçirmek için kullanıyoruz :)
Umarım anlatabilmişimdir aslında zincir üzerine brit yapıp dikebilirsinizde.
Anlaşılmayan biryer olursa tekrar yazabilirsiniz.
Görüşmek üzere kolaylıklar Patiklerinizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..

MARİFETLİ HANIMLAR dedi ki...

çok teşekkür ettim, yaparım artık :))