26.12.09

Eminönü Turları ve Kurdele Alışverişi


Foto Kaynak: Behiç Günalan


Bugün cumartesi, diyorum ki evde durmayın havada güzelken bi eminönü turu düzenleyin kendinize hani yılbaşına sayılı günler kala kendinize hediye babında hiçde fena olmaz yani :)
Dönüşte de balık ekmek hüpletirsiniz, vaktinizde kalırsa çalgılı çengili bir bogaz turu yaptınız mı Oooo ooh mis mis.. Benden size akşama kadar izin :) gidin gezin dolaşın..

Bende sizlere Eminönünde ister top top ister metre ile kurdele bulabileceğiniz yerleri tarif edeyim ama Eminönü deyince gezecek yer çok. Vaktiniz varsa aşağıdaki konuda bahsi geçen diğer hanlarıda dolaşabilir, Kutucular sokağında veya Kürkçü Handa kaybolabilir Kuru kahveci Mehmet Efendinin mis taze çekilmiş kahve kokusunu içinize çekebilirsiniz :) ama benim tavsiyem bir iki dükkan, Mısır çarşısı birazcık çiçek balık bakmaca, azcık kahve, balık ekmek ve boğaz turu...



Pembe Olsun da 5 Kuruş Fazla Olsun


Neyse geçelim Eminönünde Kurdele Satan Yerlere:

 

Anlatımla çok kolay bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Öncelikle Peynircilerin bulunduğu sokağı bitirdiniz kuru kahveci Mehmet Efendiyi geçtiniz, direk yukarıya çıkarken yol sizi önce sola çeviriyor çevrilin efendim ordan ve ilk sağdan dönün, (döneceğiniz köşede tencere tava türü ıvır zıvır satan bir dükkan var.)
Her daim çok kalabalık ama günün belli saatleri özellikle iğne atsan yere dümeyecek nitelikte kalabalık olabilen, her cins ve milletden insan görebileceğiniz o sokaktan yukarıya çıkın.

Eger daha evvel geldi iseniz o kalabalık sokak, havlu, borboz kumaş gibi çeyiz ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz "Bursa pazarı'nın", incik boncuk ve envai çeşit takı malzemesi satan "Marputçular Han'ın" ve "Esmer Bujiteri'nin" bulunduğu sokaktır o kalabalık sokak.

Neyse kafa karıştırmalım şimdi tencerecinin kalabalık sokağından girdiniz, yukarıya doğru sallana sallana sağa sola bakına bakına çıkarken ilk solu kaçırmayın ve ordan dönün. (O sol dönüşte, marpuççu hanın diğer giriş kapısı, bir banka, bir cami kapısı ve birsürü takı toka satan dükkan bulacaksınız heh o sokak :) Bu saydıklarımı gördüğünüzde doğru yerdesiniz demektir.

Şimdi o sokakta ilerleyin ve ilk sağdan dönün işte geldiiiiik. O Sokağın başından sonuna kadar sağlı sollu birsürü kurdele satan dükkan var. Çatlayana kadar gezin dolaşın kurdelelerle bakışın tanışın.
Majestik Kurdele'nin de bu tarif ettiğim sokak da yeri var, daha doğrusu majestik kurdelenin her çeşidini satan yani bayiliğini almış bir yer var desem daha doğru olur ismi ise, "HİLAL TEKS."
Adresini ve telefonunuda not düşelim buraya arayabilmeniz açısından;

*Alacahamam Cad. No:38 Sutanhamam/Eminönü.
*Tel: 212 526-49-95
*Web adresi: http://www.hilalteks.com.tr/

Birde minik bir not düşmek istiyorum. Eminönü'nün çok yabancısı iseniz bulamam kaygısı ve korkusu yaşayanlardasanız eğer, eminöüne geldiğinizde esnaflara ŞİŞE HAN 'ı sorabilirsiniz. Onlarda sizi yönlendirebilirler oraya. Çünkü Şişe Han'ın olduğu sokakta bulunuyor kurdeleciler, o hanın içersinde de 3-5 kurdeleci de var bakabilirsiniz.

Hadi iyi gezmeler efendim buarada akşam dönüşte neler yaptığınız bana anlatmadan yatmayın ama :)

15 yorum:

DenDen dedi ki...

resme bayıldım

bir güzel çift dedi ki...

Senin sayfandan ilham alıp oluklu mukavvadan yaptığım kutu için yazdıkların beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim Nur,çok naziksin...Ama senin yaptıkların yanında benimki çok ama çok basit kalır.Sendeki beceri bende yok valla.Yapamayınca sinirleniyorum o yüzden çok çabuk sıkılıyorum ama inan beğenmene çok sevindim.
bu arada sayfanı inceledikçe çektiğin fotoğraflara hayran kaldım,yaptığın işler fotoğraflara çok güzel yansımış hepsinde...emeğine sağlık...
sevgilerle...

Nur dedi ki...

**Dendenak, bende:)

**Bir güzel çift,
teşekkür ederim canım :) mutlu oldum yalnız, yinede her konuda amatörüm ben biliyor musun?
Sevgilerimle :)

zarpandit dedi ki...

nurum ya ben evleneceğim zaman senin tükkana gelsem seccadesinden tutta dğer tüm gereklileri alsam nasıl olur acep :DDD

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Seu cantinho está maravilhoso! Parabéns!!!
Que a fé e a esperança num mundo melhor sejam revividas a cada dia em seu coração!
Feliz 2010!!!
Beijinhos.
Itabira - Minas

Başak dedi ki...

Nur hanım merhaba.Blogunuzla bir süre önce tanıştım.Çok hoşuma giden şeyler oldu,hatta bir kaç tanesini denedim.Hediye kutusu yaptım mesela.Bir de babet patiklerden yaptım,dün bitti ve blogumda da yayınladım zaten.Sizinle de paylaşmak istedim.Paylaşımlarınız için teşekkürler,sevgiler...

Nur dedi ki...

**Zarpanditciğim,
canım gel tabi ne istersen al götür tükkan senin bacım :D :D


**Başak hanım,
ben teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :)
Burda birşeyler verebilmek veya yaptıklarımın denenmesi ve beğenilmesi mutlu ediyor beni.
Yaptığınız herşey için ellerinize sağlık.
Şimdi gelip bakıyorum blogunuza :)

kirazzade dedi ki...

Cumartesi günügelmeyin kardeşim buralara. Tıklım tıklım yapıyosunuz ortalığı :) Haftaiçi gelin. Hem siz rahat rahat gezin hem de biz çalışanlar rahat edelim ayol :) Cumartesi günleri iskeleye 25 dakikada iniyorum ki normalde 10 dakikalık yoldur.

Nur dedi ki...

Kirazzade :)
ya cidden cumartesi günleri nekadar kalabalık orası öyle ama çalışanlar n'yapsın hafta içi gelme imkanları olmuyor işte :)

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Eminönü ile düğünümde tanıştım :) organizasyon firmaları bir kese kağıdı tealight süse 5 tl isteyince neden kendi süslememi kendim yapmıyorum dedim ve bu sihirli, her aradığını sana veren yer ile tanıştım... Aklımda sadece dekorasyon malzemeleri varken nikah şekerlerimi de, düğün sonrası partide dağıtılan fosforlu bilezik& tac & kolyeye kadar herseyi buradan aldım :) galiba o an icimde hep olan o heves su yüzüne çıktı ve Tombulperi'nin ilk tohumları orada filizlendi :) şimdi ilk nikah şekeri siparişimi aldım ve nette kurdele ararken bu olağanüstü detaylı tarifinizi buldum ve çok teşekkür etmek istedim. Yarın eminonune gidecektim ve deli gibi kurdeleci arayacaktık ama simdi bu yazıyla istediklerimi hemen kolayca bulacağım ) galiba sizin siteniz benim yol göstericim olacak o yüzden simdiden takipteyim :)
Sevgiler Sila - Tombul Peri

Nur dedi ki...

Sıla,
:) hayat böyle işte değil mi? İnsanın cevherini birşekilde ortaya çıkarıyor...
Bende blogunu dolaştım şahane şeyler yapmışsın, izlemeye almak istedim ama izleyici gadgeti eklememişsin onun için nacizane eklemeni tavsiye ederimki seni daha sık takip edebilelim.
Sevgiyle..

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Merhabalar :) Blogumu beğendiğinize çok sevindim sizden bunları duymak bana çok iyi geldi. Burada çok yeniyim ve yaptıklarımda da çok titiz davranıyorum. Tüm hediyeleri yaparken o kadar ağırdan alıyorum ki şu anda evde bloga girilmesi gereken o kadar şeker var ki :) Bu arada önerinize uydum ve izleyici gadgeti ekledim. Biraz komik duruyor kimse izlemediği için daha beni ama olsun başlamak başarmanın yarısıdır derler :)
Bu arada bu tatlı vesileyle tanıştığımıza çok memnun oldum dediğim gibi yaptıklarınızı o kadar beğendim ki daha çok yazışacağız gibime geliyor.
Sevgiler Sıla - Tombul Peri

Nur dedi ki...

Teşekkür ederim :) birbirimize birşekilde ya ilham oluyoruz ya yardımcı oluyoruz ama bu sayede hep ileriye taşınıyoruz ya hepimiz en güzelide bu sanırım..
Buarada ilk günden 3 izleyiciniz olmuş bile :)

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Selam Nur o kadar güzel kelimelere dökmüşssün ki "hepimiz ileriye taşınıyoruz" diye. Aklımdakilere kelime seç deseler bu kadar güzelini bulamazdım :)
Sevgiler Sila - Tombul Peri

Nur dedi ki...

Sılacığım,
teşekkür ederim canım duygularına tercüman olabildiysem ne mutlu ama en önemlisi lütfen üretkenliğimizi biran bile kaybetmeyelim..