11.9.09

Ahşap Boyama Tepsi ve Resim Çelişkisi

Tepsim

Anladığım kadarı ile blog listelerimiz yazdığımız yazıların resimleri büyük ise yani benim gibi sonradan düzenlenmiş büyük boyda ise onlara listelerde yer vermiyor, bende o nedenle ilk resmi küçük olarak düzenledim böyle biraz garip oldu farkındayım ama bu blog listesinde resimlerimizin çıkması için başka önerisi olan varsa seve seve dinlerim.

Resim neden önemli derseniz kendimden örnek vereyim; ben başka bloglarda tabiri caizse fink atıp daldan dala konarken mutlaka arkadaş listelerinede göz atarım, bakarım ilgimi çeken birşeyler var mı?
İlgimi ne çeker derseniz her insan gibi ilginç bir başlık veya güzel bir "resim". Onlardan birini görünce sağ tuşla yeni sekmede açar o gezdiğim blogdan sonra dosdoğru o bloga zıplarım böyle böyle vaktim varsa birkaç blog fazladan dolaşırım ...
Herneyse akşam resmi düzenleyip büyük yapıcam böylede fukara gibi kaldı üst resim garibim ya ben seni bırakır mıyım böyle...



Neyse gelelim tepsimize; çogunlukla peçete çalışması transfer baskı filan fıstık deniyoruz ya geçenlerde yetenekli bir arkadaşım tepsiye desen çizmiş

buyrun burda lütfen bakınız çok güzel birşey, benim zaten mor ve katlarına zaafım var, birde böyle güzel bir çalışma görünce bayıldım. Hemen ufak birşeyler denedim fakat benim resim kabiliyeti boyama şeysi pek iyi değildi okulda da bu böyleydi şimdide :) ama yinede hocalarımın beğendiği resimlerimde olmuştur :D Bu ne yaman çelişki bi öyleyim bi böyle ama neyse işte demem o ki pek şahane boyayamadım!






Fırçamdan bir şaheser çıkaramasamda ben bu tepsiyi çok sevdim gelen sonbahara inat yaz mevsimi gibi cıvıl cıvıl.
Buarada vernikleme işini marangoza götürüp yaptırıcam evde hiç uğraşmam, hem marangozların vernikleri bizim su bazlı verniklerden daha kullanışlı, böyle bir tepsiyi 1-2 liraya vernikletirim hem de balkonda uğraşıp konu komşuya film olmaktan kurtulurum.
Öptüm hepinizi sağlıcakla selametle kalın :)

Unutmadan bu tepsiyide kendi tasarımlarım kategorisine aldım diğer yandan çarklı :D şahaserlerime bakmak isterseniz tıklatınız!!

22 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş tepsin. Cıvıl cıvıl baktıkça içim açıldı.

Sevil Şahin dedi ki...

nurun balım sen ne kadarda idare eder desende bence tepsin çok şık olmuş evet sonbahara inat cıvıl cıvıl sen gibi ruhunu yansıtmışsın bence ellerin dert görmesin
allahtan elti degiliz yoksa bak bak neler yapıyor ben yapamıyorum diye çattadan çatlardım hahahay
öpüldün şekerim

Unknown dedi ki...

Nurcum ellerine sağlık harika olmuş bence bahar gibi cıvıl cıvıl
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bence çok güzel olmuş. peçeteden kopyalamak yerine kendin çizmişsin tamamen senden izler taşıyor. çok sevdim eline sağlık.

pembecikolata dedi ki...

Çok keyifli, şık ,harika bir iş çıkarmışsın.Ellerin dert görmesin cnm:)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık bayıldım valla acemi işi filan değil bence çıtı pıtı olmuş çiçekler :D Bu arada marangozda cilalatmak iyi fikirmiş ben bir tepsi yapmıştım iyi cilalanmadığı için su değdikçe kabardı hep bütün ahşap boyama hevesimi kaçırmıştı:):)

Unknown dedi ki...

Arkadaşınızı ziyaret ettim sayenizde.Sizin tebsinize bahar gelmiş içimiz açıldı ellerinize sağlık güzelliklerde buluşmak dileğiyle Sevgiyle Kalın...

Suzy dedi ki...

Çok beğendim tepsini gerçekten cıvıl cıvıl olmuş. Ben de tepsi boyadım ama şu vernikleme safhasında çaktım. Anlayacağın marangozda vernikletmek bu kadar ucuzsa ben de yapıcam demektir bundan sonra. Paylaştığın için teşekkürler. İnsan yapıp yapıp da en sonunda batırınca morali bozuluyor.

Nur dedi ki...

Mahpericiğim,
çok teşekkür ederim :)

***********************************

Sevilim,
Canımsın sen biliyorsun değil mi?, benim keşke senin gibi bir eltim olsaydı inan bana bunu içtenlikle söylüyorum tatlı dilli pamuğum :)

***********************************

Elvancığım,
teşekkür ederim canım benim :)

***********************************

Pembe çikolatam benim,
çok teşekkür ederim.

***********************************

Belgin hanım,
teşekkür ederim beyaz kelebegin tepsisi kadar göz alıcı olmasada begendiğinize sevindim.

***********************************

Jeliboncukcuğum,
teşekkür ederim canım ama aklında bulunsun bazen bazı marangozların ellerinde renksiz vernik olmadığından verniklemiyorlar fakat cila yapan atölyeler var marangozunuza danışıranız size mutlaka yardımcı olacaktır.
Dediğin gibi böyle kabarma aksilikleri insanın şevkini kırıyor yalnız canım ahşap boyamalara su degmemesi gerekir belki biliyorsundur sadece nemli bezle silmelisin mdf ürünler ne kadar verniklesende suda mutlaka kabarır gıcık bir durum ama suya sakın sokma oldu mu canım.
Sevgiler

***********************************

Derya hanım,
teşekkür ederim bahar hiç bitmese düşünceleriyle yapınca böyle cıvıl cıvıl birşey çıktı ortaya :)
Sevgiler.

***********************************

Suzy,
Teşekkür ederim canım vernik işinin olmaması tam gıcık ötesi bir mevzu ama yaşasın cilacılar değil mi :)
Ayrıca inanmazsın bir arkadaşım koskoca 3 lü sehpayı 5 tl ye vernikletmişti :)
Bilmiyorum heryer ucuza vernikler mi ama bu bulunmaz bir imkan bizler için evde vernikle uğraşılmıyor birde o işi yapamayınca insan çileden çıkıyor of düşünmek bile istemiyorum tam hayal kırıklığı...
Sevgiler.

Stil Direktoru dedi ki...

Süper temiz çalışmışsın güzelim, bu arada yan kısımda resimli olan bloglar daha geç açılır diyorum ama dinleyen kim :) Bunu da yazmak gerek, misal ben ne yazarsam yazayım resim çıkmaz sebebi ben flickra yüklüyorum bloggera değil ve rssim kapalı sevgiler

Sevgi Küçük dedi ki...

genelde bu tür çalışmalar birbirinin aynı oluyor ama bundan çok canlı ve doğal bir hava var. o yüzden çok ama çoook beğendim. ellerine sağlık :)
sevgiler

Nedret dedi ki...

Evde kullandığımız vernikler beyaz boyayı kreme çeviriyor.Marangoza tembih edin sarartmasın bu güzel tepsiyi.Elinize sağlık.

Duru Günaçan dedi ki...

çok temiz çalışmışsın ve gerçekten hoş görünüyor.kendini kötüle o kadar.gayet de güzel çizmiş ve boyamışsın.
ellerine sağlık.
nedük ablanında dediği gibi marangozu tembihle canım.
marangoz inceltilmiş cam cila vernikle 3-4 kat atsın. çünkü zemin beyaz olduğu için sararma olabilir dikkat edilmezse.

saniyesultan dedi ki...

çok güzel bir siten varmış en kısa sürede bende senden faydalanaçağım.turşuyu beğenmene sevindim. Fasulye turşusuna gelince ben fasulyeyi çok haşlamam çünkü tuz da eklenince erir. Fasulyen sert olduysa tuzu az oldu demektir. Sonradanda tuz eklenmez ,onu kavurarak değerlendir.teşekkürler..

Nur dedi ki...

Stil direktörüm,
teşekkür ederim canım ayrıca boşver sitesi ağır açılan kendi düşünsün sen uyarını yapmışsın :)

***********************************

Sevgi hanım,
teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

***********************************

Neduk hanım,
teşekkür ederim merak etmeyin tepsimi cumartesi günü aldım şahane verniklenmiş :)
Sevgiler.

***********************************

Kapkara camdan kelebek,
teşekkür ederim canım :) ayrıca uyarın içinde saol canım ben oraya sık sık götürdüğüm için artık güvenle bırakıyorum herşeyimi cumartesi günüde aldım tepsimi evde mümkün değil böyle güzel vernikleyemezdim :) şükürler sararma gibi bir sorun olmamış.
Sevgiler.

***********************************

Saniye hanım,
çok teşekkür ederim çok naziksiniz, kırmızı biberi denem için bir kavanoz kadar yaptım çok güzel oldu neredeyse bitmek üzere inşallah çarşamba günü birkaç şişe daha yapıcam
dediğiniz gibi fasulyenin tuzu az oldu büyük ihtimal bu sene sizin tarifinizle yapmayı planlıyordum fakat bu hafta evde badana başlayacak herhade seneye yaparım fasulye turşusunu.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Sevgiler.

Vívian Freitas dedi ki...

Hy, beautifil work! I love then!

Cocukla Cocuk dedi ki...

merhabalar, eda nın blogundan geliyorum, yaptığını güller çok güzel bu tepsi de muhteşem. fotoğraf ve başlık konusunda çok haklısınız, wordpress olunca sadece başlık görünüyor gerçi

Nur dedi ki...

Çocukla çocuk,
hoşgeldiniz teşekkür ederim :)
Wordpresde sadece başlığın görünüyor olması benim durumumdan dahada kötüymüş...

eliBubbly dedi ki...

super otesi olmus!! pek bi kiskandim!!:)

Nur dedi ki...

Elibubbly,
teşekkür ederim canım :)

yalnızkurt35 dedi ki...

öylesine bakınıyordum gördüklerim karşısında şoke oldum bende üye oldum.harika şeyler ellerinize saglık yalnız benim bir formika eski bir gardolabım var yüzü baya eskidi degiştirmek isterim bana bir fikir veren olabilirmi hadi bayanlar lütfen neolur

Nur dedi ki...

Yalnız kurt;
teşekkür ederim :) size her türlü ahşap boyama ile ilgili şahane fikirler üreten bir blog tavsiye edicem.

http://favoritehometovisit.blogspot.com/

Yalnız orada tamamen şok olabilirsiniz benden söylemesi :)
Lütfen ütteki linke bakınız.
Sevgiyle kalın herzaman beklerim.