7.8.09

Kurdele İle Hercai Menekşe Yapımı

Menekse

Şimdi beni bir müddettir takip edenler kurdele nakışı konusunda pek bi bilgili zannedecek :P ama nerdeee? Ben hayalet ip nedir bilmeyip onu bile şimdiler de sesi çıkmayan Ayça hatunundan öğrenmiş biri olarak bu konuda pek bi bilgi sahibi değilim...
Oysa ne çok severmişim ben bu işi.

Bu sıralar kudeleye sarmamın sevgi dışında iki nedeni var biri uzun zamandan beridir kursa gitme isteğimin benim bilinçaltıma yerleşmiş olup, şimdide çıkmaya çalışarak beni dürtmesi, diğeri ise Stil Pazarı'nın yaratıcı satıcısı, Stil Direktörü'nün sahibesi Eda Suner 'in bana,
"bir kaç çiçek yapılışı koyar mısın bloga" demesiyle iyice bu işe sardım ve tuhaftır ki elimde şanseseri güpgüzel de bir KAYNAK VAR! Majestiğin "Kurdele Sanatı dergisi!!"

İşte o dergide nekadar çiçek böcük yapılışı varsa yapıp bir süre bu telde takılayım diyorum, ne zaman ki hepiciğini bitirdim veyahut artık siz illallah dediniz işte ozamanda kursa gidip tüm blog alemini kurdele nakışından bezdirene kadar çabalayacagım :D


Menekşe Yapım


  1. 8 'er cm lik 3 aynı renk ve iki farklı renkde 5 adet kurdele kesip, uçlarını hafifçe yakıyoruz.
  2. Görüldüğü gibi iki aynı rengin uçları üstüste gelecek şekilde koyup kurdelenin 3 kenarını teğel alıyoruz,
  3. Teğeli büzüp düğümle sabitliyoruz,
  4. İğneyi ipten çıkarmaya gerek olmadan kurdelelerden bir tanesinin yine 3 kenarını teğel alalım,
  5. Onuda büzdürüp mor kurdelemize sabitleyelim.
  6. Orta kısmına tohum dikip burda işlemi sonlandırabiliriz fakat,
  7. Geride kalan 2 adet kurdeleyide 2. resimdeki gibi tegelleyip yapmış olduğumuz menekşenin arka kısmına önden görünecel şekilde dikerek katlı bir menekşe de elde edebiliriz...
Takıldığınız biryer olursa yorum yazabilirsiniz.
Sevgiler.

10 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Keyifli Hobiler şekerim dergilerde çıkmalı artık bu derslerin :)

tugbatugba dedi ki...

SÜPER OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK...

Nilüfer dedi ki...

sen yap şekerim biz bıkmayız:))
canım dergiden yapıyorum diyorsun ama o da beyin ister dimi ama..
canım dediğin gibi inşallah birgün tanışacağız ve kafaları şişireceğiz:))
mutlu hafta sonları diliyorum sevgiler..

NzlGl dedi ki...

Nurum ne kadar güzel olmuş bayıldım vallahi
eline sağlık canım
sevgiler
iyi hafta sonları

nazardeğmesin07 dedi ki...

Günün güzel geçsin arkadaşım yüzünden tebessüm hiç eksik olmasın...Ayrıca paylaşımın içinde teşekkürler

hifa dedi ki...

kardelenini yarı yolda bırakan hercai...
tebrik ediyorum sizi çok başarılı bir çalışma olmuş..kurdelelerin renk tonları da çok güzel..çalışmalarınızın devamının gelmesi temennisiyle..
kolay gelsin..

ışılay dedi ki...

ellerinize sağlık.çok güzel olmuş..linklerime ekliyorum güzel sitenizi..telli kurdeleden gül kitap ayracınızı link vererek yayınlamak isterim elişi blogumda..izniniz olursa tabi ki..çok beğenerek kullanıyorum ayracımı..pek de bi havalı oluyor:))çok teşekkürler bu süper fikir için..sevgilerimle..
ışılay..

Nur dedi ki...

Işılay,
teşekkür ederim canım bloguna baktım az evvel ilk konun gerçekten cok bilgilendirici olmuş bende seni izlemeye aldım linklerimede ekleyeceğim, yalnız canım yayınlamak istediğin kendi yaptığın ayraç ise tabi yayınlayabilirsin bunda özgürsün üstelik esinlendiğin için linkte verecegini söylüyorsun takdir ediyorum seni herkes bukadar açık yürekli değil neyazık ki, yalnız benim ayraç resmi alıp blogunda yayınlamak istiyorsan mallesef izin veremem canım uzun bir müddettir artık kendi resimlerimin izin alınsa dahi alınmasına müsaade etmiyorum lütfen kişisel olarak düşünme olur mu?
Çünkü daha sonraları bu iş benim başıma çok işler açıyor.
Sevgilerimle.

ışılay dedi ki...

nur merhaba:) yok yok öyle değil.kendi yaptığımı yayınlayacaım.tamam bazı siteler örnek olarak yabancı sitelerin resimlerinden yayınlıyor görüyorum ama ben tamamen kendi elimden çıkan şeyleri paylaşmak istiyorum.çizimleri bile..ayracı da senn sayfanda gördüm çok orjinal bişey hemen ben de yaptım kendime ve kaynak göstererek de yayınlamak istedim.
blogum çok yeni belki ama acemi blogcu değilim.
blog adabından,bir başkasının yaptığı şeyi iyi niyetli bile olsak-izni de olsa- o başka konu eklemeden onun son yazdığı konu iken kalkıp da kendi yapıp yayınlayanlardan -vs... haberdarım.olmaması gereknlerden de.. eğer esinlenmişsem muhakkak link vereceğim.
blogumda örnek olarak bile olsa başkasının resimleri olmayacak.yapabildiiğim becerebildiğim kadarını yayınlarım:)
önceki yazılarını sıkıntılarını bildiğimden seni çok iyi anlıyorum canım..
belki tanışmamız şimdi oldu ama ben göznurumuz blogundan beri takip ediyorum seni..
çok selamlar..

ışılay (birleşik:)

Nur dedi ki...

Işılay :)
canım bu acemi blogculara has bir durum değil evet genele bakılırsa öyle düşünülebilir fakat erdemli bir insan yeni blog açmış bile olsa mutlaka esinlendiği veya örneğini aldığı kişinin linkini verir mutlaka hemde.
Derdim link değil fakat bir teşekkür bile etmeyenlere fena halde gıcığım.
Neyse canım demek sen beni eski blogdan tanıyorsun ozaman bende seni tanıyorumdur :) diye düşünüyorum, çünkü eski bloğumu kapatırken kimseye haber vermemiştim burası için sonradan tanıdığım arkadaşlarımı dolaşıp hebr verdim sende onların içinden biri olabilir misin?
Asla merkalı değilimdir ama esrarengize merakım vardır :D:D