10.4.09

Lahana Gül Yapımı

Lahana_gül


Örgü örmek insanı nasıl rahatlatıyor özellikle böyle minik çiçekleri çok seviyorum. Şapka ve atkı kenarlarına renk renk yapılıp dikilebilir size yapım aşamalarını kısaca anlatayım.

Lahana+gul+yapımı

Şimdi gecelim lahana gül nasıl örülür..
1-
5 zincir cekip kapatıyoruz.
Üzerine arttırarak döne döne 5 sıra sık igne yapıyoruz..
Böyle 9 adet yuvarlak yapıcaz, bir de tohum yapıyoruz işte tüm hepsi bukadarcık.
2-
Tohumun etrafına yapraklarını tersinden hafif üstüste gelecek şekil de igneliyoruz.
3-
Hepsini igneledikten sonra igne ipimizle dikip bitiriyoruz.



Lahanam_benim


Öyle kolay ki insan yaparken keyif alıyor. Eger ki elimde işlerim olmasa bir torba bu gülden örüp örüp önüme gelen heryere dikerim cok güzel duruyor çünkü.
Bu resimde yapraklarını acmadım üstteki resimde elimle azcık actım sık igne oldugu için cok güzel form alıyor...
Denemenizi tavsiye ederim.

18 yorum:

nilüfer dedi ki...

acnım çok sağol slm aldım sana kırılabilirim senin samimiyetin yeter.. yaa google armalarıda çok komik beni bile neler arayıpta bulup giriyorlar benimde en hoşuma giden olay bu ertesi gün hemen girip bakıyorum bugün nasıl gelmişler diye merifetine gelince bencede sen dünyanın en en güzel marifetli kızısın google'de seni böyle aramak lazım hayırlı cumalar mutlu hafta sonları canım

sevil dedi ki...

nurum guzelim canım benim ellerine saglık bak önümüzdeki haftalarda birsene gitcem sende geleceksin diye dahada sevindim balım
bu arda nasılsın keyiflerin nasıl
bak birsen hergun benim sitede c boxda yazışıyoruz arada sende katıl olurmu bekliyorum öptüm

Moonish (moonsun) dedi ki...

Oy cok cici bu :)) canim benim cok guzel seyler yapiyorsun ve herkesden farkli olarak detayli anlatiyorsun :)) Harikasin sen :))
Sutlu Nuriyen kocaman opuyor seni :)

dantelistan dedi ki...

lahana gül güzel olmuş pek güzel de anlatmışsın ellerine yüreğine sağlık amca hikayesi nedir senden tarifmi istiyor öpüyorum

NuR dedi ki...

Çooook şeker olmuş, her yere yakışır valla. Ellerine sağlık, pek de güzel anlatmışsın
Sevgiyle kal

nalan dedi ki...

Nur'cuğum gül harika olmuş eline sağlık.Kitabın arasındaki ayraçta gözümden kaçmadı süper...

BY.CodeR dedi ki...

Bildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)'a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.
Bana ve Siteme destek olmak için

http://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik

oy vermeniz yeterli.

Desteklerinizi Bekliyorum.
Teşekkürler!

Carolina Nogueira dedi ki...

I Love your blog!! Everything is beautiful!!!

Kisses!!

Carolina Nogueira dedi ki...

Thanks! for its visit you are in mine blog. With Affection!

DuruButik dedi ki...

örgüyle pek alakam olmadı şimdiye kadar. Ancak blogunuzdakiler şahane! farklı bir boyutu var hepsinin. tekdüze şeyler değiller.
başarılar diliyorum...

GeCe dedi ki...

harika olmuş lahana da olur bundan hani amigurummilere arkadaş

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

nurcum zaten 6 öğün yapıyorum aç kalmıyorum :D diyet yaparkanki yani şua n ki yedıkelrımle doyuyor dahi olsam fıtrat işte özgür olmak istiyo diyet yapmıyorum desem belkıde sımdıkınden az yiyecem :D bu insan denen varlık karmaşık çok karmaşık.Dirençsiz düşmüyorum da sanırımhavalar ısındı diye babetlerimi giyip işe gelmıstım bı kaç guhn ordan üşüttüm kanımca :) ama boğazım öyle beter agrıyoki zor konuşuyorum hatta konuşamıyorum...yorumun için çok teşekkür ederim şeker...yeni yaşın hayırlı uğurlu olsun baya geçmiş üstünden özür dilerim :( ama bu ara blog alemine pek uğramadığım için pek çok uzak kaldım.lahana gül yapımını da deneyecem pek gusel gözüküyo :)

edaca dedi ki...

mutlaka denıcem paylasım ıcın cok tsk arkadasım

Nur dedi ki...

ne kadar güzel yapmış ve anlatmışsınız teşekkürler. Bu arada blogumda ev babeti ile ilgili düzeltmeyi yaptım. Kusura bakmayın ben blogunuzu kapattınız sanıyordum bilseydim burann linkini verirdim sakın yanlış anlamayın beni olur mu :)

kalinka dedi ki...

canımcım valla ben çalıp çırpmadım.biliyosun senden bi örnek almıştım ve yayınladığımda kendi emeğim bile olsa sana haber verme gereği duymuştum ben maasumum ben de aldım resimlerini ama daha kolay örnek çıkarayım diye.bu alanlar alışmış eli uzun bunların boşver sen omnları biz birbirimizi biliyoruz kimin ne olduğunu da

Nur dedi ki...

Canım KALİNKAM buradaymış yorumun afedersin :)
Dedigim gibi sakın üzerine alınma olurmu.

elfeyp dedi ki...

Harika bişey bu. Bayıldımm!!!Ellerinize sağlık. Ama sizin ip de biraz farklı sanırım. Her çeşit iple bu kadar güzel durur mu???

Nur dedi ki...

Elfeyp
Hoşgeldin canım teşekkür ederim güzel yorumlarına :)
İpim sanırım Nako ama hangi marka ip kullanırsam mutlaka pamuklanmayan cinslerini tercih ediyorum birgün sen de örgüye merak salarsan aklın da bulunsun olur mu?
Sevgilerimle