16.9.08

Bebek Hirkasi



Bu sene örgü olayına el atmaya kararlıyım :)
Geçenlerde enfes bir ipçi keşfettim öyle şahane yünler ve öyle renkli şiş ve tıglar vardı ki içim gitti ve almamak için kendimi zor tuttum.

Niye almadım derseniz bu zamana kadar dogru düzgün şişli örgüler yapmadıgım için hangi ip kaç numara şiş/tıg gerektirir bilmiyorum gerçi şişli örgülerdeki tek bilgim bir ters-bir düz ama şişle yapamasamda tıgla ufak tefek işler yapabilirim.

Şimdi şahane bir fular örnegim mevcut, tıg ve ona uygun güzel renkte bir ipte ayarladım mı kim tutar beni :)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

nurcum, dediğin gibi çok güzel ipler şiş ve tığlar var.insan imreniyor gerçektende.bende fazla anlamıyorum ancak idare ediyoruz.geçen sene kaşkol modası vardı.benim çocuklara bol bol ördüm:)
sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım Nur yüzlüm örnek pek şeker..giyen afacanı seveyim ben:)))
sen bana hangi marka ip olduğunu söyle ben sana hangi tığ yada şiş fikir verebilirim.kimisi şişi kalın tutar..ama sık örer.kimide kalın tutar seyrek örer.arada kalırsın orta yolu bulman lazım canım..
önce tığlı bişeyler ör daha keyifli örersin..şişle kesme yaka yol oyuntu yerlerinde takılırsın..şişle örsen bile tarif etmeye çalırım ben..öptüm seni yavru kuşum.

Adsız dedi ki...

canım 41 yaş dedim valla 25 yaşla 30 yaş arasının fendi bizi yendii:)

Adsız dedi ki...

Sevgili göznurum

örgü örmeyi ben çok seviyorum. Çünkü örerken dinleniyorum.ama öyle kötü bir huyum varki başladığım örgüyü hemen bitirmeliyim gibi bir hisse kapılıp gece gündüz örüyorum:(

bu da ne eşim ne de ev halkının hiç hoşuna gitmiyor.:))))

ama örmekten asla vazgeçmiyorum

mutlaka sizde harika şeyler öreceksiniz ona hiç şüphem yok bizde hayranlıkla seyredeceğiz

kolay gelsin göznurum


sevgilerimle

Adsız dedi ki...

iyi akşamlarr arkadaşıma çok şirin olmuş örgü sezonu açılmaya başladı artık merak ediyorum bu yıl ne değişik fikirler örgüler çıkacak bakalım.ellerine sağlık. http://nazardeymesin07.blogspot.com

Adsız dedi ki...

canım vakti zamanı gelince herşeyi öğrenirsin hiç üzülme sen.
bak şimdi ilgilenmen gereken bir afacan var.ya sorma cidden kıyamıyor insan.kızarken yüzlerine bakamıyorum.öfkem sönüveriyor.krem demişsin ya.sorma benim en büyükta küçükken vazeline bulanmıştı.düşünsene..yıkayamıyoruz su tutmuyor.vıcık vıcık..tam bir gülermisin ağlarmısın durumu.şimdi 16 yaşında..anlatınca gülüyor..
yavrunla her anın tadını çıkar derim ben...abla nasihati :))sevgiler Nur'um.

Adsız dedi ki...

hadi bakalım nur yapta biede model sergile özellikle fularlar ilgimi çeker çok sık kullanyorum çünkü kolay gelsin bakalım

Adsız dedi ki...

Dediğn gibi yün dükkanlarındaki manzara çok baştan çıkarıcı. Ben sıcaklardan henüz örgü sezonunu açamadım. Bebişlerime yün alışverişine de gidemedim. Sıcaklar baydı bu yaz. Neyse sanırım sonbahar geldi. Rana hanımın ellerine sağlık, bebiş sağlıkla giysin.
Sevgiyle kal

Ankete katıldıııııım

Adsız dedi ki...

canım canım benim..kalp kalbe karşıymışsın kiii..sahuru zor ettim..dün gece 11 gibi serindi yürüyüşe çıktıktı..
markete girdik ufak tefek için..baktım benim güllaç paketinde 250 gr.yazıyordu..ama sayısı doğru..eve gelirken ben hep arkadaşlaeımı yanlış bilgilendirdim diye sayıkladım..geç olduydu tekrar açamadım pcyi.şimdide sahuru beklerken hemen açtım pcyi düzelteyim gramı diye..normalde maile seyrek bakarım şimdi bloga girmeden maile baktım senin notunu gördüm canım...tşk ederim hatırlatmışsın..orda iki yerde süt geçmiş.1 lt süte 1,5 bardak şeker olacaktı..hem onu hemde gramı düzelttim..süt yetip artıyor bile.tencerede kalakn sütü tepsiye tamamen dök kalanını..güllaç sütü bol çekmesi lazım..ben kaymak bulamadım süt kreması kullandım..bir küçük kutu sanırım 200 grdır yetiyor..canımsın çok öpüyorum iyiki hatırlattın hem kendi yanlışımı düzeltmeye geldim dediğinide düzeltmiş oldum..
mucuk mucuk..

Adsız dedi ki...

hee valla şablon değişmiş..4 oda 1 salon + teraslı+ kilerli kocaman bir ev olmuş..ohh bende yayılmayı pek severim yaa..
güle güle kullan canımmmmmm....renk ayarlarını azcık canlandır amaa.......