5.9.08

Ahsap Boyamada Dekupaj Ve Mozaik Teknigi

Yeniden Merhabalar,
vakit buldukça yeni şeyler yapıp blogumu güncellemeye çalışıyorum. İstiyorum ki ordan burdan bulunmuş herhangi birinin yaptıklarından ziyade, kendi yapıp ve ürettigim şeyleri sizlerle paylaşayım, ama bu ne mümkün bunun gerçek olması için benim durmadan çalışmam gerekiyor :) buda benim için biraz zor bi mesele...

Herneyse gelelim konumuza bu, okula daha bu sene başlayan minik bir okulluya; kalemlerini, silgilerini koyması için yapıldı. Umarım güzel günlerde kullanır..
Buyrun yapım aşamalarına bakın ve çok basit işlemlerle yapılan bu kutudan sizde yapıp bir minigi sevindirin...

1-Öncelikle MDF kutumuzu bir hobi marketten seçiyoruz. MDF olması özellikle gerekiyor çünkü, MDF bu tür boyama işlerinde boyayı çok çabuk emdigi için en ideali.
2-Kutumuzun iç kısmının bölmeli olması güzel bi detay. Mesela bu tür bir kutuyu takı kutusu, yada igne-iplik dikiş kutusu olarak degerlendirmek mümkün.
3-Özellikle bölmeleri oluşturan parçaların çıkabilenlerini tercih etmenizi öneririm, boyamak emin olun sabit bölmelilere nazaran çok daha pratik ve kolay, eger istenirse bölmesiz kullanabilme olasılıgıda var.
4-Balkonumuzda, bahçemizde yani açık havada kutumuzu zımparalıyoruz ve nemli bir bezle tozunu alıyoruz.
5-Kullanmadan önce boyamızı birkaç saniye çalkalıyoruz ve bir miktar boyayı pilastik tabagımıza döküyoruz. Ben lacivert (cadence 1005 lacivert) rengini seçtim, resmimizle uyumlu ve bir erkek ögrenciye hediye oldugu için.
6-Fırçamızı ıslatıp, fazla suyunu peçete veya bir kumaş parçasına emdiriyoruz çünkü fırçanın boyayı yemesi için nemli olması gerekli.
7-Boyayı fırçaya önlü arkalı yükledikten sonra boyayı emmesini için biraz fırçayı alt-üst bastırıyoruz.
8-Zımpara tozu alınmış kutumuzu boyamaya başlıyoruz.


9- Kutunun önce alt kısmını boyadım çünkü ilk boyamada belki fırça izi olursa görünmesin altta kalsın diye ama olmadı şükür.
10-Arka kısmını menteşelerde dahil boyuyoruz.
11-Tüm çevresi ve alt kısmı bitti bile. Rengimiz koyu renk oldugu için tek katta kapandı yani objeyi kurutup tekrar boyamak gerekmicek. Ben burda çabuk olsun diye tabakla havalandırarak kurutuyorum vaktiniz varsa açık havada 10 dk bırakırsanız kurur.
12-Üst kapagına sıra geldi ben kenardaki oyuntulu kısımları kırmızı renge boyamayı düşündügüm için oraları önce kagıt bantla bantladım ki lacivert boyalardan taşanlar bandın üzerinde kalsın.

13- Tekrar aynı sahne :) aynı resmi iki kere koymuşum ama iki kere açıklama yapmaya gerek yok sanırım :))
14-Üst kısmıda boyuyoruz ve kurumaya bırakıyoruz, tamamen kuruduktan sonra bantları yavaşça kaldırıyoruz.
15-Üst kapak ve yan kısımlar tamen kurudu artık içinide boyayabiliriz.
16-Şimdi kenarlardaki oyuntulu kısmı kırmızıya boyamak için kapagın üst kısmına yani laciver yüzeye boya karışmaması için o yüzeyi yine kağıt bandımız bantlıyoruz.

17- Kırmızım biraz açık renk oldugundan (Tex.co kırmızı 9082) içine bir damlacık siyah (Tex.co 9019) kattım ve koyu kırmızı bir renk elde ettim. Bence her rengin her tonunu almanıza hiç gerek yok mesela ana renleri alıp, siyah ve beyazla renkleri ihtiyaca göre açıp koyulaştırabilirsiniz.
18-Kenarlardan üst yüzeyine boya geçmesin diye bantladıgımız kutumuzun kenar oyuntularını elde ettigimiz koyu kırmızı renkle boyuyoruz.
19-Kırmızı boyamız tamamen kuruduktan sonra bandımızı yavaş yavaş çıkarıyoruz.
29-Bu arada unutmadan kutunun iç kısmındaki bölmeleri oluşturan parçalarımızıda boyayıp kurutuyoruz.

21-Dekupaj tutkalımızı (Cadence Transfer-Dekopaj Kit) plastik tabagımıza döktük, birazcık nemli temiz fırçamızı tutkalımıza sürüyoruz.
22-Kutunun üst kısmının ölçülerinde kesilmiş renkli fotokopi kagıdımızın arka kısmına tutkalı çok fazla olmayacak biçimde sürüyoruz. Burada resim size kalmış mesela çok begendiginiz bir manzara, çiçek yada sizin herhangi bir resminizin renkli fotokopisini kullanıp size özel bir kutu yapabilirsiniz.
23-Resmimizi çok dikkatli bir biçimde kaydırmadan yapıştırıyoruz, hava kabarcıgı kalmaması ve resmin düzgün oturması için mümkünse iki kişiyle uçlarından tutup yapıştırmak daha garanti olur.
24-Resmin üzerinden kuru bir bezle hafifçe bastırarak geçiyoruz ve iyice yapışmasını saglıyoruz.

25-Son olarak Dekupaj tutkalımızı resmin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz.
26-Resmin tüm her yerine üstten sürüyoruz ki ömür boyu kalkamasın :)) Şuan bulanık gibi görünsede kuruduktan sonra şeffaf bir hal alıyor ve hiç belli olmuyor. Bu aşamada tranfer teknigi bitmiş durumda isterseniz kutunuz tamamen kuruduktan sonra yani ertesi gün sprey vernikle vernikleyip kullanabilirsiniz.
27-Ama ben Örümcek adamın kıyafetinin üzerinde seffaf mozaikler (kabartılar) oluşması için (Cadence Mozaik Jeli) 'yle kırmızı kısımları ve bacaklarını doldurdum.
28-Bu daha kurumamış hali oldugu için beyaz gibi görünebilir ama kuruduktan sonra oda dekupaj tutkalı gibi şeffaflaşıcaktır.

İşte Buda son hali. Mozaikler resimde belirsiz ama normalde çıkıntı şeklinde belli. 24 saat sonra açık havada kapak kısmı hariç, tüm heryerini vernikleyip kullananıma hazır hale getirebilir. yamayınız.Aksi halde mozaik sıvısı matlaşabilir.
Bugünlük benden bu kadar hepinizi çok çok öpüyorum. Sevgilerimle...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, ne kadar güzel bir blog ne kadar güzel ve hoş şeyler var bu sayfalarda.çok beğendim ellerinize emeğinize sağlık.her zaman görüşmek dileğiyle...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Nur yüzlüm süper süper..En ince detayını bie anlatmışsın..diline yüreğine tuşlayan ellerine sağlık canım benim..
bizde aşağıya inicez şimdi dünden anlaşmıştık komşularla semaver yakacaz yine..hadi ışınlanın sizde gelin canım...
hayırlı iftar ve sahurların olsun canım....

Adsız dedi ki...

s.a.
hayırlı akşamlar kardeşim.oğlanlar namazdayken bende gezeyim dedim.sevgiyle kal canım.........

Adsız dedi ki...

Ayy cok begendim ben bunu, ellerine saglikNurcum ama spiderman'la aram pek iyi degil, ben soyle cicekli bocuklu seyleri severim :) Tabii oglusumuz oldugu icin spiderman'a lafimiz yok :)) Iyi gunlerde kullansin, cok ders calissin :)

Adsız dedi ki...

sevgili nurum

yine döktürmüşsün ellerine ve gözlerine sağlık olsun. Bir de hepsini teker teker anlatmışsın ne kadar güzel olmuş benim oğlum bir zamanlar bu örümcek adamın hastasıydı acaba bende yapsam şimdi üniversiteye giderken kullanırmı?:)))))))))

Sevgili Batuhana iyi bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum bu kalem kutusunuda iyi günlerde kullansın


sevgilerimle

Adsız dedi ki...

canımmm ellerine sağlık çok güzel olmuş..iyorlusundan ben de istiyorum bu yıl ben de okulluyum ya:)
sevgilerimle canımcım

Adsız dedi ki...

s.a.
hayırlı akşamlar canım.böyle bir teknikle hiç çalışmadım.ama iyi fikir,dikiş kutusu olarak kullanılabilir.batuhan da çok şanslı.yavrum şimdi ne kadar çok sevinir.çocukları sevindirmek çok güzel.ilk fırsatta denemek istiyorum.öyle ayrıntılı anlatmışsın ki yapabilirim herhalde.sağlıcakla kal canım.sevgiler

Adsız dedi ki...

NUR YÜZLÜM ANNE KUŞUN GELDİ.ÖNCE ÖPSÜN SENİ.NASILSIN DESİN..ODA OKULDAN GELMİŞ.ACIKMIŞ SUSAMIŞ.
AZ DOLAŞIP GİDECEKMİŞ HEMEN..
ODA SENİ ÇOK SEVİYORMUŞ OĞLUŞUNUDA ÖPÜYORMUŞ.
SONRA YİNE GELİRİM DİYORMUŞ:)))

Adsız dedi ki...

Canım ziyaretin için çok teşekkür ederim. Bende sana hayırlı ramazanlar dilerim.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

S.A.
HAYIRLI GECELER CANIM.YAPMAYI İSTİYORUM DİKİŞ KUTUSU OLARAK.RAHATSIZLIĞIN İNŞALLAH ÖNEMLİ BİRŞEY DEĞİLDİR SEVGİLİ KARDEŞİM.RABBİM EN KISA ZAMANDA ŞİFA VERSİN İNŞALLAH.EMANET EDİLENLERİN EN GÜZELİNE EMANET OL CANIM.SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Sevgili Ceyt,

hoşgeldin sefalar getirdin :)teşekkür ederim canım inan çok mutlu oldum begendigin için :))
Bende senin blogunu gezdim profil yazın çok manalı ve güzel özellikle tarifler ve hele içinde bir tanesi varki sana yazdıgım gibi o kapama tarifin inşallah kayınvalidemleri iftara aldıgımda yapacagım canım... Tekrar beklerim bende sana sık sık ugrayacagım Sevgilerimle...


**********************************
SATIR ARALARINA YILDIZ KOYMA FİKRİ MONİSHİMDEN :)
**********************************

Akasya kokum canıııım,

Teşekkür ederim canım kendi çapımda yardımcı olmaya çalıştım iste yapmak isteyenlere.
İnan ışınlanmak mümkün olsa hemmen orda olurdum vallahi canım benim çok çok öptüm seni.


**********************************

Elay Ablacıgım,

sende hoşgeldin benim ogluşda büyüyünce bana bilgisayarı vermez herhalde :) daha şimdiden başedemiyorum zaten :) Ayrıca kutuyu yapabilirsin canım inan çok kolay yalnız, jeli sıkmaktan bilegin ve parmakların biraccıkkın acıyor :) ama geçiyor tabi...
Kolay gelsin ablacım öptüm senide...

***********************************

Monishim canım,

hoşgeldin canım benim :)
İnşallah çiçekli böcüklü şeylerde yapacagım belkim bi sürprizde olabilir sana...
Öptüm canım gel artık TR'yeee :))

NOT:Canım bu satır arası yıldızları fikrini senden aldım ve izninle kullandım canım teşekkür ederim akıl küpüm benim..

**********************************

Nazlı Hanımcım,

Hoşgeldiniz :)
Üniversiteye giden oglunuz var demek maşallah rabbim yolunu istikbalini açık etsin inşallah...
Bu arada gerçekten spıdermanlı bir kutu yapsanız ve hediye etseniz ne derdi nasıl şaşırdı acaba ama güzel olurdu bence :)) söyliyim...
Öptüm sizi çok çok...


***********************************

Yosunbukam canım benim,

canın sagolsun nedemek ama bak bu oyuncak kutusuna bi ön hazırlık olur derim deneyebilirsin bence hem olmaz ki herşeyi devletten beklemek :) Bak ben bunları niye gösteriyorum kendiniz yapında benden istemeyin diye :)))

Canım benim bak, burda maddelere bakınca çok uzun görünüyor ama inan çok basit bir teknik istedigin resmi kutunun üzerine yapıştıyorsun okadarcık :) üstelik bu senin resminde olabilir yalnız fotokopi olması şartıyla...
Öptüm canım

**********************************

Nazarım,

hoşgeldin canım, teşekkür ederim bu msj için...

***********************************

Akasya kokum,
canım gönül bagım benim yine hoşgeldin iyiki varsın kuşuuuum...

***********************************

Çeyiz hazırlıkları,
canım adını bilmedigim için afedersin bu şekilde hitab ettim En kısa zamanda ismini ögrenicem :)
Ayrıca ben seni hep ziyaret ediyorum ve hepte edicem :) Sanada hayırlı ramazanlar dilerim öptüm senide....

***********************************

Adsız dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık :)