29.10.09

Oluklu Mukavvadan Kutu Yapalım mı?

Pembis


Hııım.... Nasıl olmuş dersiniz? iç güveysinden hallice :D
Efedim biliyorsunuz benim bir butiğim var, oradaki satışlar için güzel kutucuklar aradım Eminönünde. İstediğim boyutlarda uygun birşeyler bulmak nekadar da zormuş, üstelik fiyatlarda çok uçuk. Neyse ben birkaçtane siparişimi o kutularla gönderdim baktım arkası gelmeyecek dedim, kızım "kendi kutunu kendin yap!"

En son gidişimde bu oluklu mukavvalardan gördüm hemmen atladım, üstelik bir rulosu 1 tl. Hani daha öncede bir kutu yapmıştım hatırlarsanız burda ondan yapmayı planlayarak aldım kartonları eve geldim, (buarada yine pembe almışım yalnız bakar mısınız?) Ölümüm pembeden olacak :D Neyse şaka biyana içine koyacağım ürünler pembe olduğundan ötürü  kartonu pembe aldım.



Kutucuk


Evirdim çevirdim daha önceki yaptığım şu kutum kare olduğu için kullanım açısından daha iyi olacağından onu dikdörtgen versiyonunu yapmam gerekiyordu, bende kafa yormak istemediğim için aklıma bir fikir geldi ve aldım ayakkabı kutularımdan birtanesini,

  • Katlı yerlerini açtım,
  • Mukavvanın oluksuz yani arka yüzeyine oluklar dik gelecek şekilde serip, kalem ile tüm girintileri çıkıntıları çizdim  (yani kalıp çıkardım) falçata ile kesip kat yerlerini mukavvayı ezmemeye gayret ederek katladım.
  • Buyrun size iç kısmı ve yan görüntüsü, dibine ise kapağının renginde renginde bir dikdörgen kesip tüm katları silikonladığım gibi onuda dibine silikonladım.
  • Buda dış kenar girintileri.
  • Artan parçalardan da bir fiyonk....
Olduda bitti maşallah :) Hemde daha cici ve güzel oldu kanımca yani hiçde iç güveysinde hallice durumları yok :)


Pembe Hastası


Ne demişler azmin elinden ne uçan nede kaçan kurtulmuş :)
Buarada oluklu mukavvadan bulmak için benim gibi eminönüne gidemeyenler `kırtasiyelerde` bulabilirler renk renk var şeker gibiler bir görseniz :)

Ayrıca evde bulunan Eti Browni kutusunu kalıp alarak birtanede o boylarda yaptım yani  demem o ki, evde bulunan herhangi bir kutuyu baz alarak renk renk hediye kutuları yapıp sevdiklerinize götüreceginiz hediyeyi içine koyabilirsiniz. Süpper olur! Kutusunu da ben yaptım diye belirtirsiniz :D

Şimdi ben bu güzelliği kargoya vermeye çıkıyorum. Hadi öperim hepinizi....

24.10.09

Kristal Çiçekli Peçete Halkası

Yine Pembe yine pembe ne varsa bu pembe de :) Allahım kurtar beni bu pembeden...

SANY6363 copy



Güpgüzel bir cumartesiden herkese Merhaba,
nasılsınız bilmiyorum görüşmeyeli ben hep iyi olduğunuzu umuyorum ve inşallah da iyisinizdir.
Bense yazdan beridir evde tadilat hayali kuruyorum ama olmuyor, şimdi de önümüzdeki haftaya sarktı gibi...


Neyse önceleri bu duruma canım sıkılıyordu ama şimdi tadilatın başlamasını istemiyor gibiyim çünkü boş vakitlerimi bu iş için degerlendirebiliyorum.

Buarada kargolarım alıcılarımın ellerine bir bir ulaşıyor, onlar ulaştıkça ve onlardan içten, sımmmcacık mailler aldıkça bu işi daha da çok seviyorum ve tasarlama heyecanım da onlar sayesinde giderek artıyor.
Evde düzen oturmadı derdimde azalıyor bu sayede :)
Kısacası mutluyum, huzurluyum...
Zaman buldukça sizleri ziyarete geleceğim.

Herkese sevgiler.

Buarada bu modeli bende bulunan bir tea ligth ın çiçek kısmına bakarak ve fikir alarak yaptım :)

20.10.09

Boncuklu Pecete Halkasi

Boncuklu Şeker


Bunları yaparken öyle zevk alıyorum ki anlatamam heleki yeni şeyler tasarlarken duyduğum heyecan tarif edilemez. Sanki yüzyılın buluşunu yapan bir mucit gibi hissediyorum kendimi :D :D yani tam komedilik.
Birgün bana peçete halkası yapıp satacaksın deselerdi herhalde inanmaz gülerdim.


Neyse işte butigimin trafiği biraz artana kadar tasarladığım peçete halkalarını burada yayınlamak ve duyurmak gerekiyor haliyle, çünkü daha bebek benim butik :D


Bunuda biraz daha sadelikten hoşlananlar için tasarlandım. Boncukların renkleri yemek takımınızla uyumlu olarak değiştirilebilir veya istege göre daha parlak taşlar veya boncuklarda dikilebilir.
İncelemek ve bilgi için Keyifli Butigime buyrun hanımlar :)

17.10.09

Satışa Çıkardığım Peçete Halkası (CEMRE)



    Peçete Halkası 1


Hayatta benim kadar çiçek düşkünü bir insan evladı varsa çıksın ortaya :) Buna rağmen elimde pek çiçek yetişmemesini ise kaderin bana bi cilvesi diye nitelendiriyorum o sebeptendir örgüden çiçek, kurdeleden çiçek, şifondan çiçek, tülden çiçekler yapışlarım :)


Peçete Halkası 3


Yine dün akşam oturdum bir çiçek daha yaptım öylesine. İlk duruşu çok basit geldi, birkaç birşeyler ekledim ve bu yaptıklarımdan bir peçete halkası hayal ettim yine.
Yine diyorum çünkü son günlerde popülaritesi artan bu peçete halkalarına takmış durumdayım.


Peçete Halkası


Yani yapıp satmak gibi bir düşüncem var ve bu satış fikri Stil Direktörümün bana, yaptığım çiçekleri satmam konusunda ki önerisiyle başladı.
Ben hep vakitsizlikten yakınırken yapamam beceremem diye düşüm düşüm düşünürken çok da abarttığımı bilerek bu işi, benim ufak tefek hatalarımı kabullenecek hoşgörülü insanların varlığını düşünüyorum bir yandan da :)


Peçete Halkası 4


Satış yaptığım kişiler tabi benim ufak hatalarımı görmezden gelmek zorunda değiller yalnız elimdeki imkanların hep en iyisini kullanmaya çalışacağımdan da şüpheniz olmasın :)

Peçete halkalarına bakınmak veya bilgi edinmek isterseniz Keyifli Butiğime buyrun :)


Paketleme

15.10.09

Anlatımlı Tig İşi Örgü Yapraklar Ve...

Minik Örgü Yapraklar


Soğuklar kendini göstermeye başladığı için hafiften hafiften örgülere merhaba dediniz değil mi?
Kendi adıma pekde öyle bir durum mevcut değil çünkü tığlı örgülerle aram pek yok, şişle örmeyide çok iyi bilmiyorum ama sizleri de düşünmeden edemiyorum buarada :)
Onun için bugün tığla yaprak yapımını anlatmak istedim..



Tombiş Yaprak


İlk anlatacağım yaprak bu üstteki, ben ona tombiş yaprak dedim.
Bu yapraklardan vakti zamanında yaptığım bir babete örüp dikmiş yapımı içinde şema vermiştim.
Yalnız şema minicikdi, bende bunuda anlatayım dedim belki  birilerine faydam dokunur :)



Tombiş Yaprak Şema

  • Orta kısım için 8 zincir çekip birleştirilerek bir halka oluşturulur ve halkanın içersine 6 adet 3'lü trabzan yapılır,
  • 3 zincir çekilir
  • ve çekilen 3 zincir en son yapılan trabzanın tepesine batılarak bir çıkıntı (sivirlik) oluşturulur
  • Daha sonra 6 adet 3'lü trabzan daha yapılarak halkanın geri kalan kısmı doldurulur.

Uzun Yaprak



Buna da uzun yaprak ismini taktım bu yaprak biraz daha doğala yakın oldu gibi.



Uzun Yaprak Şema



  • 14-15 kadar zincir çekilir
  • Ve zincirin üzerine dönülerek her zincirin içine resimde görüldüğü üzere 2 sık iğne,  iki 2'li trabzan,2 adet de 3'lü tarbzan yapılarak orta kısma dogru boyu uzayan britler yapılır.
  • Daha sonra 3. resimde görüldüğü gibi zincirin bitiş kısmına doğru yaptığımız britler küçültülerek sık iğne ile bitirilir.
  • Zincirin öbür kısmına geçmek için 3 zincir çekilir ve yaprağın ucunda yine bir çıkıntı oluşturmak için tekrar batılır. Sonrasında 2. ve 3. anlatımlar burda da uygulanarak yaprak bitirilir.

Buarada arkadaşlar başlıkta ki ve'nin konusu Evcimen arkadaşımızın görme engelliler için başlatmış olduğu bir örgü kampanyası.
Eşini görev yaptığı okuldaki ögrenciler için başlatılmış bu kampanya ve blogunda bu konuya yer vermiş.
Bende bir şeyler örerim derseniz veya benim gibi ben öremem ama birşeyler yollarım derseniz lütfen sizde sayfasından bu konuda bilgi alınız.
Hem gözleri görmeyen hem bedenleri üşüyen minikleri birlikte sevindirelim.

10.10.09

Çay Lekesine Limon Kolonyası

Kış geliyor ya canım sıkılıyor, soğuktan, karanlık havalardan sert rüzgardan hiçmi hiiiç hoşlanmıyorum. Hep günlük güneşlik, hafif de ılık rüzgarlar esmeli benim olduğum yerde, var mı öyle biryer bilen? Varsa ben oraya ışınlanayım en acil tarafından..

Bu yüzdendir ki şimdiden kazak giyiyorum karda yağmurda ne giyerim orasını hiç bilmiyorum. Ya diyorum ki eskiden böylemiydi (her konuyuda eskiden böylemiydiye bağlamak huy oldu ya bizde, ondan diyorum) hele ben çocukken ne güzeldi kış ayları niye şimdi üşüyorum anlamış değilim.


İşte böyle üşüdüğümüz günlerde ben hariç büyük bir kesimin başvurduğu battaniye ve çay ikilisi vardır ya işte ondan bahsedicem.

Diyelim ki çayınızı aldınız battaniyeye sarıldınız en sevdiğiniz aktörün filmine daldınız, işte bu dalgınlıklar sakarlıkların, unutkanlıkların tavan yaptığı sıralardır.
Neyse, diyelim ki tamda öyle dalgınlık sırasında çayınız dökülüverdi! Battaniye koltuk üstünüz başınız çay lekesi oldu ama hemen panik yapmayın yanmadınız çay azcık soğuktu hatta benim gibi sogumasını bekleyemeyip soğuk su dökmüşsüzde bu sayede yanmaktan kurtulmuşsunuz.

Şimdi n'olacak buralar demeyin sakın üzülmeyin bu hain çay lekesinin öyle bir düşmanı varki oda limon kolonyası!!!

He he heee senden daha güçlüsü var hain leke deyip limon kolonyasını boca ediyorsunuz lekeli yerlere sonra üzerine pamuklu bir bez bastırıp tüm nemi çektiriyorsunuz işte bukadar. Sonra ister deterjanlı suyla silersiniz, ister halı yıkama makinanızı açarsınız orasını bilemem ama lekeden eser kalmıyor söyliyim.Tavsiye ederim % 100 sonuç alıcaksınız.

Sonracıma gelsin Al Pacinolar gitsin Robert De Nirolar :)
Kaldığınız yerden de yine titremeye devam :)

Buarada cevaplayamadığım veya geç döndüğüm yorumlar için beni hoş görün ayrıca yeni arkadaşların bloglarını görmekte istiyorum ama soğuktan hafif bir performans düşüklüğü söz konusu.
Soldaki anketide unutmayın hanımlar :)
Sevgler, Mutlu haftasonları.

8.10.09

Şifondan Pratik Gül Yapılışı Ve Flickr Mevzuları

Şifon Gül

Hani şurada şifon kesimini anlatmıştım o ve elimde bulunan mor renk şifonumdan minik kareler keserek şu yukarıda gördüğünüz zaat-ı şahaneyi yaptım.
Her yapragı dipten sımsıkı diktim fakat şifonun hani o narin dokusu varya öyle hassas ki ona dokunmaya kıyamıyorum :)

Şifon Gül Yapılışı
YAPILIŞI
  • 5cm x 5cm şifondan minik kareler kestim kenarlarını mum yardımıyla yaktım,
  • Her bir kare parçayı 1 kez üçgen şeklinde katladım tekrar bir üçgen daha yapıp dibinden hayalet iple sabitledim
  • Diğer parçalarıda aynı şekilde katlayıp kök kısımlarından birbirine ekleye ekleye çiçeğimi oluşturdum.
Çiçeğin daha fazla anlatım ve açıklaması için tıklayınız.


Buarada arkadaşlar ben resimleri büyütme işini blogger'dan yükleyip yapıyordum fakat resimlerde hem dağılma hem flu bir görünüm oluyordu, bende şimdilerde flickr 'dan yükleme yapıyorum. Onda da limit dolma gibi bir problem var yalnız istenirse yıllık belli bir ücret karşılığında limitsiz resim depolama alanı veriliyor.
Bu biraz külfetli bana kalırsa çünkü bloglarımızdan parasal manada kazancımız yok (ben ki 1 ekimde adsense reklamlarıma kavuşmuş olmama rağmen hesabımda çok komik rakamlar var :) neyse flickr 'ın bana sağladığı limit doldukça  başka hesaplar açıp bu işi devam ettirmeyi planlıyorum en azından daha net istediğiniz boylarda resim yüklemek gibi bir imkanım olacak :) sizde düşünürseniz tavsiye ederim.

Bu konuda Ayşe Yaman hem (kolaj) birden çok resmin biraraya getirilmesi işini hem de flicr 'a resim yükleme işini detaylı bir şekilde anlatmış ilgileneler bakabilir.

6.10.09

Tıg İşi Rüzgar Gülü' nün Açıklamalı Yapılışı


Rüzgar Gülü


Bugün Derya Baykal'ın programında bu örneği görünce inanın bayıldım çünkü bundan çok hoş bir atkı yapılmıştı.
Benim atkı yapacak kadar sabrım olmadığından, elimde bulunması için bir tane örnek çıkardım berelere, çantalara heryere dikilebilir.
Yapmak isteyenler olursa yapımını anlatabilirim yalnız öncelikle kocca bir kucak dolusu ütüleri halletmem lazım...
Sevgiler.

06.10.2009 Ekleme:

Keyifli Rüzgar Gülü

  1. 12 Zincir çekip birleştiriyoruz ve üzerine 8 adet 3'lü trabzan yapıyoruz
  2. 3 sıra üst üste çıkıyoruz yani 3 sıra üst üste 8 adet 3'lü tarbzan yapılıyor ve tığ ile gösterdiğim kısma örneği ucunu katlayarak, 
  3. Tığ üzeri alıp 1 tane 3lü tarbzan yapıyoruz ve
  4. Bu 1 adet rabzanı 8 e tamamlıyoruz yani yanına 7 adet daha yapıyoruz
  5. Üzerine dönüp 2 sıra daha 3 'lü tarbzan örüyoruz 1 sırada sık iğne yapıp yani sağ üst köşeden sol alt köşeye yine 3. resimdeki işlemi tekrar ederek yani o ucu sol alt kısma arkadan kıvırarak 4. resmi yapıyoruz.

Rüzgar Gülü Görünüm


Bu işlemlemleri tekrar ederek zincirin içersini "8 adet yaprakla" dolduruyoruz fakat ben ancak 5 tane sığdırabildim orta kısımdaki zincir arttırılırsa sanırım diger 3 yaprakda sıgabilir.
Soldaki örenğin arkası tam anlaşılması için bakınız yani yaprakların bir tarafa yatmış hali, sağdaki de önden görünüm.



Rüzgar Gülü


Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım sayılarsan kafanız karışmasın, yapımı inanın çok basit. Takıldığınız biryer olursa lütfen sorunuz.
Yorumlarınıza birazdan döneceğim. Sevgiler.

Birde arkadaşlar sağ sütuna bir tane bebek şampuanı anketi ekledim ben oğlum doğduğunda beri birkaç çeşit şampuan kullandım pek memnun değilim en son aldığım ise (Nıvea Baby) oglumun saçlarını döktü. Kullandığınız ve memnun kaldığınız şampuanı oylarsanız sevinirim.

3.10.09

Şifon Nasıl Düzgün Kesilir?

Sifon


Belki başka yöntemlerde olabilir diyerek dikiş-nakış bilen ustaların izniyle konuya gireyim. Soldaki ilk resimde görüldüğü gibi ölçtüğünüz ve kesmeniz icap eden yerden, kumaşın dokusundan bir iplik çekiyorsunuz. Bu ipliği boydan boya çekip çırarak düz kesmenin garantili adımını atmış oluyorsunuz :) sonrasında ise tek marifet ikinci resimdeki gibi ip çekilmiş kısımdan makasınızla geçmek...

Bu yöntem mefruşat kurslarında çogunlukla acemi kursiyerlere öğretilen ilk adımlardır ve daha farklı kumaşlarada uygulanır ama ustalar bu yönteme çogunlukla gerek görmeyebilir fakat şifonu kesmek daha meşekkatli olduğundan ve benim gibi yukardan aşagıya yırtma yöntemine güvenmeyen herkesin başvurduğu bir yöntemdir.
Kolay gelsin hanımlar.